Zo geef je jouw huis een industriële look

7 Januari 2021

Wanneer we aan een woning denken met een industriële look, dan denken we vaak aan een verlaten bedrijfspand die is omgebouwd tot woning. Je hebt dan bijvoorbeeld een woning waar je nog de oude ventilatiebuizen kunt zien of waar je nog de metalen steunbalken kan terugzien. Tegenwoordig kan je ook jouw gezinswoning transformeren tot een huis met een industriële look. Wij gaan je in dit artikel uitleggen hoe je dit op een simpele manier het beste kan doen.

Bakstenen

Wanneer je écht voor een industriële look wilt gaan, dan kan je al heel veel bereiken met muren waar bakstenen op zijn gemetseld. Je krijgt dan veel meer het gevoel dat je in een oude fabriek bent terechtgekomen. Bij het metselen gebruik je natuurlijk geen normale bakstenen die behoorlijk dik zijn. Je kan het beste dunne bakstenen gebruiken die je makkelijk op de muren kunt metselen. Er zijn ook speciale bakstenenstrips die je veel makkelijk op de muur kunt aanbrengen. Behang die op een bakstenen muur lijkt is ook een optie, alleen kan dit je wel opvallen wanneer je dichtbij de muur staat.

Een vloer in contrast met je muur

Het is belangrijk dat je kiest voor een vloer die goed aansluit op je muur, probeer voor een vloer te gaan die een koele uitstraling heeft. Op een bakstenen muur staat een witte of grijze vloer erg mooi en sluit het echt aan op een industriële look. Natuurlijk moet je nog wel een huiselijke sfeer creëren en dit kan je het beste doen met de inrichting en de accessoires.

Een strakke inrichting

Wanneer je klaar bent met je muren en de vloer, dan beginnen we met het creëren van een strakke inrichting. Hiermee doelen we op moderne meubels die meer een minimalistische uitstraling hebben. We hebben ook de perfecte vloerkleed voor je om een industriële look te realiseren, dit is een vloerkleed die eigenlijk een beetje weg heeft van een oude fabrieksvloer. Perfect dus om in je woonkamer neer te leggen bij je moderne bank.

Accessoires is belangrijk, maar niet te veel

Het is nu tijd om je accessoires uit te kiezen, dit is heel belangrijk om de puntjes op de i te zetten. Maar waar moet je beginnen? Wat denk je van een industriële lamp, dit staat heel leuk in elke kamer en geeft je huis de finishing touch. Heb je een oude typemachine op zolder liggen? Plaats die dan op je bureautafel, dit zijn namelijk precies de accessoires die je nodig hebt om een industriële look te creëren.

Dit is in grote lijnen wat je allemaal nodig gaat hebben om je huis te transformeren tot een oud industrieel pand, je zorgt er met deze stappen ook voor dat je inrichting in balans blijft.

 

3 Juni 2024
Breng stijl in je huis met de natuurlijke schoonheid van jute vloerkleden
Lees artikel
16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel