Zacht vloerkleed

Een vloer die lekker zacht en warm aanvoelt; dat creëer je met onze zachte vloerkleden. Met deze kleden zorg je meteen voor meer sfeer en comfort in jouw woonruimte. En heb jij een gehorig huis en wil je daar graag iets aan doen? Daarvoor zijn zachte vloerkleden ook de oplossing. Ontdek ons assortiment en vind hét zachte vloerkleed dat past bij jouw interieur!

Wat zijn de voordelen van een zacht vloerkleed? 

Jij ervaart graag comfort in jouw huis. Een zacht vloerkleed helpt je dit op drie manieren te creëren. 

  • Warmte. Op een zacht kleed lopen, voelt veel aangenamer aan dan op een koude, harde vloer. Zachte kleden helpen de kou van de vloer tegen te gaan. Daardoor wordt jouw huis een comfortabelere en gezelligere omgeving.  
  • Rust en stilte. Zachte vloerkleden helpen geluiden te absorberen en verminderen. Zo ontstaat er meer rust in jouw huis. Dat is een fijn effect voor in jouw slaapkamer, bijvoorbeeld. 
  • Een veilige woonruimte. Ook maakt een zacht vloerkleed jouw woonruimte veiliger. Het biedt namelijk een stabiel oppervlak en hierdoor glijd je minder snel uit. 

Wat zijn de beste materialen voor een zacht vloerkleed? 

Het comfortabele karakter van een zacht vloerkleed hangt volledig samen met de materialen waaruit deze bestaat. Maar welke materialen zijn nu het beste? Katoen is een veelgebruikt materiaal, dankzij het gemakkelijk te onderhouden karakter. Zoek je een zacht vloerkleed dat niet al te prijzig is? Dam is het materiaal polypropyleen misschien jouw match. Want ondanks dat polypropyleen iets minder zacht aanvoelt dan wol, is dit materiaal wel een stuk voordeliger in de prijs! 

Wanneer je kiest voor een vloerkleed van Flycarpets, heb je altijd een zachte en warme ondergrond.

Hoe kies ik een zacht vloerkleed dat past bij mijn interieur? 

Koop je graag een zacht vloerkleed, maar ben je er nog niet helemaal uit welke past bij jouw interieur? Daar helpen we je graag bij! Let bijvoorbeeld op: 

1. De kleur 

Om hét kleed te kiezen dat helemaal in overeenstemming is met jouw interieur, is het ten eerste belangrijk te kijken naar de bestaande kleuren in jouw kamer. Denk aan de muurverf, meubels en decoraties. Op basis van deze kleuren kies je een kleed waar overeenstemmende kleuren in zitten.  

2. De stijl 

De stijl van jouw interieur is ook belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een moderne stijl? Neem dan een kijkje bij onze moderne vloerkleden. Of is jouw huis juist klassiek ingericht? Dan vallen onze klassieke vloerkleden vast meer in de smaak. 

3. Het patroon 

Gekozen welke kleur en stijl jouw nieuwe vloerkleed moet zijn? Dan rest je nog één vraag: welke patronen vind je mooi? Als je kamer al veel patronen heeft, is het verstandig om een effen kleed te kiezen. Zo voorkom je visuele drukte. Wil je juist meer karakter toevoegen aan je ruimte met een statement? Kijk dan juist bij de kleden met een gedurfd patroon. 

Hoe onderhoud ik mijn kleed? 

Jouw nieuwe, zachte vloerkleed is in huis, maar er is een vlek op gekomen. Ligt jouw nieuwe, zachte vloerkleed straks in jouw woning, dan houd je hem natuurlijk het liefst zo lang mogelijk mooi. En goed nieuws: alle vloerkleden van Flycarpets maak je supereenvoudig schoon. Geen zorgen dus als er een vlek op komt. Pak gewoon een milde zeep en lichtvochtige doek erbij en dep je kleed weer vlekvrij!

Gemakkelijk uw nieuwe, zachte vloerkleed bestellen 

Dat kan bij Flycarpets! Wij geven je graag advies over het beste zachte vloerkleed voor jou. Dat doen wij via de telefoon 020-2614723, maar u kunt ook langskomen bij ons in de showroom in Beverwijk. 

Wordt jouw kleed naar jouw huis verzonden? Dan hoef je daar geen verzendkosten voor te betalen. Ook als het kleed weer teruggestuurd wordt, is dat helemaal gratis. Om het winkelen bij ons nog aangenamer te maken, geven we je ook de mogelijkheid om achteraf te betalen met Klarna. Zo kun je je kleed eerst zien in jouw interieur, voordat je hem betaalt.

 

Veelgestelde vragen 

Zijn er zachte vloerkleden die specifiek ontworpen zijn voor mensen met allergieën? 

Ja, zeker! Bepaalde materialen zijn inderdaad geschikt voor mensen met allergieën. Bij Flycarpets maken we gebruik van polypropyleen en katoen. Polypropyleen draagt bij aan een schonere en gezondere binnenluchtkwaliteit, doordat het geen vluchtige organische stoffen uitstoot (VOS). Dit zijn chemische stoffen die zorgen voor luchtvervuiling. Katoen is een ademend materiaal. Dit zorgt ervoor dat jouw huis minder vocht vasthoudt als je een katoenen kleed aanschaft. Dat heeft een positief effect op allergische reacties. 

Zijn er milieuvriendelijke opties voor zachte vloerkleden? 

Ja, er bestaan vloerkleden die vriendelijk zijn voor het milieu. Zo ook die van Flycarpets! De kleden uit ons assortiment zijn gemaakt van katoen en polypropyleen. Katoen is een natuurlijk geteelde vezel. Daarom is het een milieuvriendelijke optie als materiaal voor een vloerkleed. Polypropyleen is de meest milieuvriendelijke kunststof. Het breekt niet af in de natuur en het is 100% recyclebaar. 

Kunnen zachte vloerkleden helpen de energie-efficiëntie van mijn huis te verbeteren? 

Onze zachte vloerkleden worden gemaakt van katoen en polypropyleen. Beide materialen hebben een isolerend vermogen. Ze houden warmte vast, waardoor ze als extra isolatielaag op de vloer dienen.