Groot vloerkleed

Een gezellige eenheid: dat is precies wat jij wilt in jouw huis. Je creëert dit met één van onze grote vloerkleden. Wij leggen uit waarom een groot vloerkleed de juiste toevoeging is aan jouw huis.

Welke maten vloerkleden zijn grote vloerkleden?

Over het algemeen behoren maten die tussen de 240 en meer dan 400 cm onder de categorie "grote vloerkleden". Bij Flycarpets vind je bijvoorbeeld grote vloerkleden van 200x300 centimeter, 240x340 centimeter en 300x400 centimeter.

De ideale ruimtes voor grote vloerkleden

Een groot vloerkleed past het beste in één van de grotere ruimtes van jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer. Door het vloerkleed hier onder jouw zithoekmeubels te plaatsen, creëer je één geheel. Dat zorgt voor een gezellige eenheid.

Stap jij nu elke ochtend op een koude vloer wanneer je uit bed komt? Door een groot vloerkleed in jouw slaapkamer neer te leggen, heb je een zachte ondergrond om op te lopen. En doordat grote vloerkleden het geluid van voetstappen helpen dempen, creëer je ook nog eens een rustigere slaapomgeving.

Voordelen van XL-vloerkleden

Grote vloerkleden zorgen niet alleen voor een gezellige eenheid. Ze bieden jou nog meer voordelen:

  1. Rust in de ruimte. Grote vloerkleden verbinden alle losse elementen in een ruimte met elkaar. Dat zorgt voor rust.
  2. Bescherming tegen slijtage. In de ruimtes waar zware meubelstukken staan bieden deze kleden een fijne, beschermende laag voor de vloer. Zo verleng jij de levensduur ervan.
  3. Visuele ruimtelijkheid. Grote vloerkleden leiden de blik over de hele breedte en lengte van de kamer. Zo laten ze een ruimte groter lijken dan hij in werkelijkheid is. Let er alleen op dat je geen kleed kiest met een drukke print. Dit kan er namelijk juist voor zorgen dat jouw ruimte wel klein oogt.

De kleden van Flycarpets gaan lang mee

Als je besluit een kleed toe te voegen aan jouw interieur, is het fijn als het lang meegaat. De kleden van Flycarpets zijn gemaakt van de duurzame, recyclebare materialen polypropyleen en katoen. Deze materialen zijn goed bestand tegen slijtage. Jij geniet dus lang van de grote vloerkleden van Flycarpets.

Vind het juiste kleed bij jouw interieur

Je bent eruit: een groot vloerkleed is de perfecte toevoeging voor jouw huis. Nu is het nog van belang dat je het juiste kleed bij jouw interieur vindt. Bij Flycarpets bieden we veel verschillende stijlen en patronen aan. Ben jij op zoek naar iets moderns? Dan passen onze design vloerkleden goed bij jou. Of houd jij juist van klassieke vloerkleden? Bij ons vind je altijd een kleed dat aansluit bij jouw interieur.

Heb je advies nodig?

Onze experts staan altijd voor je klaar met deskundig advies. Je kunt ons telefonisch bereiken via dit nummer: 020-2614723 of via de mail: [email protected]. Je kunt jouw vraag ook snel aan ons stellen via de chat op onze website.

 

Veelgestelde vragen

Welke maten vloerkleden zijn er?

Naast de grote maten kleden, verkopen wij nog veel meer formaten. Ben jij bijvoorbeeld juist op zoek naar een tussenmaatje, dan zijn onze 160x230 cm vloerkleden perfect voor jou. Je vindt hier alle maten vloerkleden die wij verkopen.

Hoe onderhoud ik grote vloerkleden?

Het is belangrijk dat je jouw kleed regelmatig stofzuigt. Zo verwijder je het vuil en de allergenen. Heb je een vlek? Reinig deze dan met milde reinigingsmiddelen en een zachte doek.

Kan ik een groot vloerkleed over tapijt leggen?

Ja, je kunt een groot vloerkleed over jouw tapijt heen leggen om een ruimte te definiëren. Gebruik een ondermat om ervoor te zorgen dat het kleed niet gaat schuiven.