Vloerkleed zilver

Zilver, de kleur van elegantie, luxe en moderniteit. Na dit gehoord te hebben kun je je vast voorstellen dat een zilver vloerkleed een sprankelende en glanzende uitstraling geeft in huis. Wel is het belangrijk om niet te veel zilver in je interieur terug te laten komen, dan kan het al snel te veel worden. Daarom vertellen we je graag hoe je een zilver vloerkleed kunt toepassen in huis, welke soorten stijlen je het mee kunt combineren en hoe je het vloerkleed onderhoudt.

Zilveren vloerkleden in woon- of slaapkamer

Een zilvergrijs vloerkleed kan voor veel eenheid zorgen in huis. Waarom? Kijk maar eens rond, je zult vaak verschillende grijstinten terugvinden in je interieur. Als je kleuren meerdere keren laat terugkomen in huis kan dit eenheid in de ruimte brengen. Vloerkleden hebben sowieso het kenmerk eenheid te creëren in huis. Wanneer je vloerkleden namelijk deels onder de meubels legt, creëert dit een eiland, het brengt meubels samen tot één geheel. Zo maak je het huis helemaal af!

 

Vloerkleed zilver: hoogpolig en laagpolig

Kies je voor een warm en zacht zilver vloerkleed of gaat jouw voorkeur uit naar een strak en neutraal zilver vloerkleed? Warme en zachte vloerkleden worden ook wel Shaggy, hoogpolige vloerkleden genoemd. De strakke en neutrale vloerkleden noem je ook wel laagpolige vloerkleden. Het verschil? De hoogte in pool. Laagpolige vloerkleden hebben een korte, opstaande pool, korter dan 1 centimeter. Hoogpolige vloerkleden beschikken over, je raadt het al, een hogere pool waardoor ze ook zachter en warmer aanvoelen.

 

Verschillende stijlen zilveren vloerkleden

Prachtig die zilveren vloerkleden maar in welke interieurstijl springt deze er nu helemaal uit? Je kunt zilveren vloerkleden in verschillende interieurs combineren. Door de neutrale uitstraling kun je deze mooi combineren in een industriële woonstijl met zwarte en houten meubels en bijvoorbeeld het groen van planten. Daarnaast staat het ook prachtig in een Scandinavisch interieur met veel lichte tinten. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om te combineren.

 

Zilver vloerkleed onderhouden

De vraag die wij bijna altijd wel krijgen bij aankoop van een nieuw vloerkleed: “Hoe onderhoud ik het vloerkleed?”. Daar geven we je graag antwoord op. Eigenlijk is het relatief simpel, regelmatig stofzuigen, ongeveer twee keer per week met een zachte borstelkop. Daarmee voorkom je dat de vezels beschadigd raken. Vlekken moet je zo snel mogelijk behandelen. Dit doe je met een zachte doek waarmee je de vlek voorzichtig weg kunt deppen, eventueel met een mild schoonmaakmiddel. Draai je zilveren vloerkleed ook regelmatig om voor zo min mogelijk slijtage, als je over één zijde loopt zal deze kant namelijk veel sneller slijten.

 

Vloerkleed zilver bij Flycarpets

Elk design is een meesterwerk. Wij zijn ervan overtuigd dat vloerkleden dé finishing touch geven in huis. En goede vloerkleden met kwaliteit hoeven helemaal niet duur te zijn. Daarom ervaar je bij Flycarpets goede kwaliteit voor de scherpste prijzen. Je kiest uit een groot assortiment en ontvangt snelle levering met een klantenservice die voor je klaarstaat. Neem contact op bij vragen of als je advies nodig hebt!