Vloerkleed zwart

Wanneer je een zwart vloerkleed in de woonkamer wilt toepassen, is het belangrijk dat je hierbij rekening houdt met de rest van de inrichting. Een zwart vloerkleed kan namelijk heftig overkomen. Om ervoor te zorgen dat het past binnen de inrichting kun je het beste een aantal andere elementen in dezelfde kleur toepassen. Denk bijvoorbeeld aan zwarte bank, stoel of lamp. 

Zwart gebruiken als accentkleur in huis; waar moet je op letten  

Wanneer je zwart gaat gebruiken als accentkleur in je wooninrichting, is het belangrijk dat je hierbij niet overdrijft. Een klein zwart vloerkleed in een lichte ruimte kan al heel fijn effect opleveren.  Kies bijvoorbeeld voor een matzwart vloerkleed in een woonkamer met veel lichte kleuren. Dit geeft de ruimte net wat meer diepte en sfeer.  

Zwart is ook mooi in combinatie met houten vloeren. Een zwart vloerkleed maakt de ruimte dan net wat chiquer en sfeervoller. Vind je dit toch te gek? Kies dan liever voor een zwart-wit gestreept vloerkleed of een zwarte rand om je vloerkleed. 

In een ruimte met veel zwarte elementen zoals een zwarte bank of zwarte lamp, kan een gekleurd vloerkleed erg mooi staan. Vooral felle kleuren geven dan een contrast en zorgen ervoor dat de ruimte niet te donker wordt. Heb je bijvoorbeeld een woonkamer met veel bruintinten? Kies dan voor een beige of taupe vloerkleed. Zo ontstaat er weer wat variatie in de ruimte.