Laagpolige vloerkleden

Makkelijk in onderhoud, een dempend effect en een strakke look. Laagpolige vloerkleden zijn neutrale, strakke en moderne vloerkleden. De kleden zorgen voor eenheid in je woning. Je hebt de keuze uit twee soorten vloerkleden, hoogpolige en laagpolige. Laagpolige kleden hebben een korte, opstaande pool, korter dan 1 centimeter.

Vloerkleed laagpolig: wat is het?

Een laagpolig vloerkleed beschikt over lage polen op het tapijt. Polen zijn de opstaande draadjes in het weefsel van een vloerkleed. Een vloerkleed wordt een laagpolig vloerkleed genoemd wanneer de opstaande polen lager zijn dan 1 centimeter. Het voordeel van een laagpolig vloerkleed in vergelijking met een hoogpolig vloerkleed, is dat het gemakkelijker schoon te maken is.

 

Laagpolig vloerkleed in jouw interieur

Een laagpolig is modern en hét accessoire om jouw woonkamer nét dat beetje extra te geven. Vloerkleden hebben verschillende eigenschappen, voor ieder huis een andere eigenschap die van pas komt. In een klein huis kan het meubels samenbrengen om rust te creëren. Kleine huizen zijn vaak lastig in te richten en lijken daardoor sneller rommelig. Door een vloerkleed onder de verschillende meubels te plaatsen, kan dit de kamer samenbrengen tot één geheel. In een grotere woning, kan een vloerkleed zorgen voor warmte en knusheid. Tot slot dient het in kinderkamers voor een zachte ondergrond en in kantoren voor een huiselijk effect. Kies zelf hoe je het vloerkleed combineert.

 

Hoogpolig & laagpolig: wat is het verschil?

Het verschil tussen hoogpolige en laagpolige vloerkleden wordt al beschreven door de naam. Een hoogpolig vloerkleed beschikt over een hogere pool dan laagpolige vloerkleden. De hoge pool zorgt voor een dikker kleed met meer demping. Laagpolige vloerkleden hebben vaak een strakkere uitstraling en zijn in vergelijking makkelijker te onderhouden. Daarnaast is er een ruimer assortiment laagpolige vloerkleden. De keuze tussen materialen is groter en er zijn meerdere designs mogelijk. Op een laagpolig vloerkleed zijn designs beter te zien dan op een hoogpolig vloerkleed. De keuze tussen een hoog- of laagpolig tapijt hangt dus af van jouw interieur en wensen.

 

Onderhoud vloerkleden laagpolig

Het is al benoemd dat een laagpolig vloerkleed makkelijk te onderhouden is. Door de lage pool, kan vuil minder makkelijk in de vezels trekken. Daarbij is het makkelijker om met een stofzuiger over een laagpolig kleed te zuigen. Draai daarbij eens in de zoveel tijd het kleed om, dit voorkomt slijtage aan één kant en zal ervoor zorgen dat het vloerkleed langer meegaat. Bij vlekken kun je met een doek met koud water en schoonmaakazijn de vlek uit het kleed deppen. Het is wel belangrijk om hier meteen mee aan de slag te gaan en te voorkomen dat de vlek in het vloerkleed trekt.

 

Laagpolig vloerkleed bij Flycarpets

Vloerkleden van hoge kwaliteit voor de scherpste prijzen. Bij Flycarpets kies je uit een ruim assortiment betaalbare vloerkleden. Je ervaart een snelle en gratis levering. Heb je je bestelling voor 17.59 uur besteld? Dan heb je het vloerkleed de volgende dag al in huis. Voor meer informatie of advies, neem contact op met onze klantenservice.