Vloerkleden

FlyCarpets heeft een ruim assortiment vloerkleden, welke we zo goedkoop mogelijk aanbieden. Wilt u weten waar u op moet letten bij het kopen van een vloerkleed? Lees dan deze handige informatie.

Waar moet je op letten bij het kopen van je nieuwe vloerkleed?

hoogpolig vloerkleed bij een bank
Een hoogpolig vloerkleed naast de bank

Bij het kopen van je nieuwe vloerkleed zijn er een aantal punten die je mee kan nemen in de overweging. Bepaal van tevoren de volgende punten:

  • Hoe groot moet het vloerkleed zijn?
  • Hoe wil je het vloerkleed gebruiken?
  • Kies je voor een hoogpolig of een laagpolig vloerkleed?
  • Heb je vloerverwarming?
  • Welke kleur vloerkleed kies je?

De grootte van het vloerkleed is bepalend voor de ruimtelijkheid van de kamer. Een voorbeeld: In een kleine kamer kiezen veel mensen direct voor een klein vloerkleed. In de meeste gevallen is dit niet de beste keuze en kun je juist met een groot vloerkleed een kleine kamer ruimtelijker laten overkomen. Hou hier rekening mee bij de aankoop van een nieuw vloerkleed. Bedenk ook hoe je het vloerkleed gaat gebruiken, ga je het ophangen aan de muur als decoratie, leg je het kleed op kantoor of juist in de slaapkamer? 

Een hoogpolig of laagpolig vloerkleed?

Als je hebt bepaald hoe groot het kleed moet zijn en hoe je het vloerkleed wil gebruiken, maak dan de keuze tussen een hoogpolig of een laagpolig vloerkleed. Hoogpolige vloerkleden geven je heerlijke warme voeten en stralen veel sfeer uit. Laagpolige vloerkleden staan strak en modern in een ruimte en zijn makkelijker schoon te houden. Daarbij zijn laagpolige vloerkleden ook geschikter bij vloerverwarming dan hoogpolige vloerkleden. Tot slot de kleur van het vloerkleed: Kies je een vloerkleed dat naadloos in je interieur opgaat of wordt het een eyecatcher?

Welk vloerkleed past echt bij jouw situatie?

Om van elke ruimte in huis of op kantoor één geheel te maken, kies je voor de ultieme sfeermaker, het vloerkleed. Vloerkleden komen in veel verschillende kleuren, maten, materialen en dessins. Hoe kies je met al deze mogelijkheden het juiste vloerkleed?

Bekijk alle soorten vloerkleden van Flycarpets

De juiste vorm vloerkleed bij jouw interieur

Welke vorm vloerkleed vind jij mooi? Kies je voor een rond, een rechthoekig of een vierkant vloerkleed? Vierkante vloerkleden zie je niet elke dag, deze vloerkleden staan mooi in ruimtes die niet vierkant of rechthoekig zijn. Rechthoekige vloerkleden staan mooi onder bijvoorbeeld een hoekbank en de salontafel. Tot slot de ronde vloerkleden, deze kleden doorbreken lijnen en zorgen voor een speels effect.

Een vloerkleed met print of een effen vloerkleed?

Bekijk de ruimte en bedenk je vervolgens of je een effen vloerkleed wil of eentje met print. In een drukke ruimte is het verstandig dit te neutraliseren met een effen vloerkleed. Wil je het er laten uitspringen, kies dan voor een mooi dessin of patroon.

Kies een kleur vloerkleed

De kleur van het vloerkleed bepaal je het best door een kleurenschema voor de ruimte te maken. Stem de kleur van het vloerkleed af op de kleur van de muur, de meubels en accessoires in de ruimte. Kies vanuit het kleurenschema bijvoorbeeld een accentkleur uit de woonkamer om de kleur van het vloerkleed te selecteren en één geheel te vormen.

Welke thema's vloerkleden zijn er?

buitenkleed met planten
Een buitenkleed voor in de tuin

Bij het aankopen van een nieuw vloerkleed, kun je ook kijken naar bepaalde thema-vloerkleden. Zo heeft Flycarpets een ruim assortiment kinderkleden voor in de kamer van je dochter of zoon, geven vintage vloerkleden je woonkamer een authentieke uitstraling en zijn er zelfs buitenkleden voor in de tuin!

Hoe hou je je vloerkleed mooi?

Een vloerkleed onderhouden en regelmatig schoonmaken is de succesfactor tot langdurig gebruik van het kleed. Begin met het regelmatig stofzuigen van het kleed, zo’n 2 á 3 keer per week. Om zo lang mogelijk gebruik te maken van het vloerkleed kan het verstandig zijn deze om de 2 of 3 jaar te laten reinigen door een professional, zo blijft het kleed goed schoon. Vlekken moet je gelijk verwijderen door met een vochtige doek de substantie weg te deppen. Let hierbij wel op dat de doek niet te nat is en je het daadwerkelijk dept. Als je wrijft op de vlek zal de vlek er alleen maar verder ingaan, als het kleed te nat is zal dit in de meeste gevallen ook niet meer mooi opdrogen.

Hoe leg je een vloerkleed thuis of op kantoor?

Een vloerkleed zorgt voor verbinding van meubels. Het zorgt dat losstaande meubels letterlijk met elkaar worden verbonden. Hoe je het vloerkleed het beste legt is persoonlijk, daar kunnen we je alleen maar over adviseren. Onze grootste tip om die eenheid te creëren is om de meubels deels op het vloerkleed zetten. Zo worden de meubels met elkaar verbonden en wordt het een eenheid in plaats van losstaande delen in de ruimte.

Hoe combineer je twee vloerkleden?

Mix verschillende vloerkleden voor een speels effect. Hoe je deze vloerkleden het best kan combineren is als volgt. Zoek allereerst verschillende vloerkleden met dezelfde kleuraccenten, gebruik daarbij vloerkleden met ongeveer dezelfde afmeting en let op dat de structuren van de vloerkleden deels overeenkomen. Match de vloerkleden daarbij met het kleurschema van de kamer.

de showroom van flycarpets
De showroom van Flycarpets in Beverwijk

Goedkoop vloerkleed kopen? Laagste prijsgarantie bij Flycarpets!

We doen er alles aan om de vloerkleden die je online bij Flycarpets.nl koopt zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Door het grote aantal vloerkleden dat wij inkopen, zijn wij in staat om een prachtig aanbod goedkope vloerkleden aan te bieden - je koopt zelfs je vloerkleed met laagste prijsgarantie! Zo kun je voordelig een vloerkleed bestellen die bij jouw interieur past.

Buiten de scherpe tarieven en de laagste prijsgarantie, geniet je binnen Nederland en België altijd van gratis verzending van jouw bestelling. Je hebt bovendien je gekozen kleed snel binnen: voor 17:59 uur besteld, morgen in huis! Bevalt het aangeschafte vloerkleed niet en wil je deze retour sturen? Vloerkleden kunnen altijd kosteloos geretourneerd worden via PostNL.

Een volledig gestyled huis maak je af met hoogwaardige vloerkleden van Flycarpets.nl