Privacybeleid

Ons privacybeleid

Wij vinden jouw privacy belangrijk

Als je bij ons een bestelling gaat plaatsen, dan geef je natuurlijk gevoelige informatie door. Vandaar dat het logisch is dat je jezelf afvraagt: ‘Hoe zit het nou met het beschermen van mijn privégegevens?’. Bij Flycarpets beschermen we je persoonlijke gegevens met de meest recente beveiligingssoftware. Daarnaast gaan we ook verantwoord om met het verwerken van je persoonlijke informatie.

Natuurlijk handelen wij conform de privacywetgeving, dit houdt het volgende in:

  • De reden waarom wij je persoonsgegevens nodig hebben en verwerken, is duidelijk voor jou.
  • Slechts datgene wat wij nodig hebben van jouw persoonsgegevens zullen vragen voor legitieme doeleinden.
  • Er zal eerst toestemming worden gevraagd om je persoonsgegevens te gebruiken en te verwerken. Dit zal gebeuren in gevallen waar je toestemming nodig is.
  • Onze beveiliging zal aansluiten op de maatregelen die getroffen dienen te worden om je persoonsgegevens te beveiligen. Dit eisen we ook van partijen waar we samen mee werken.
  • Wij waarderen je recht om je persoonsgegevens in te zien, die bij ons zijn opgeslagen. Deze kunnen gecorrigeerd worden of verwijderd, als je dit aangeeft.

Wij van Flycarpets zijn verantwoordelijk voor het verwerken van jouw persoonlijke gegevens. Hieronder zullen wij nader toelichten welke persoonlijke gegevens wij van jou verzamelen en waarvoor wij die gebruiken. Het is dus van groot belang dat je dit aandachtig leest.

Deze verklaring is voor het laatst aangepast op 11 februari 2021 14:18:50.

Hoe gebruiken wij jouw persoonlijke gegevens

Wanneer je bij ons online gaat shoppen, dan hebben wij gegevens van je nodig. Dit zijn persoonlijke gegevens, die we alleen verwerken voor de dienst die je selecteert. 

Wij gebruiken hiervoor de volgende gegevens van jou:

  • NAW gegevens
  • Telefoonnummer
  • Emailadres
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • IP-adres
  • Factuuradres
  • Betalingsgegevens

Registratie

Het kan voorkomen dat je op een gegeven moment wordt gevraagd jezelf te registreren op onze webwinkel. Wanneer je jezelf hebt aangemeld, bewaren wij datgene aan persoonsgegevens wat jij ons hebt doorgegeven. Dit doen wij om het jou te vergemakkelijken, je wilt namelijk niet telkens je persoonsgegevens doorgeven wanneer je inlogt. Daarnaast kunnen we je ook contacteren (indien nodig) met betrekking tot jouw bestelling.

Aan derden zullen wij nooit de gegevens doorgeven die op je account staan, tenzij het nodig is. Denk bijvoorbeeld aan je product die vervoert moet worden door een logistieke dienst. Mocht het zo zijn dat er een vermoeden of daadwerkelijk sprake is van fraude, dan kunnen wij persoonlijke gegevens delen met de autoriteiten. Dit geldt ook voor misbruik.

Het afhandelen van je bestelling

Wanneer je bij ons een product gaat bestellen, dan hebben we voor het verwerken van je bestelling jouw persoonlijke gegevens nodig. Deze moeten we namelijk verwerken om jouw bestelling af te handelen. Dit betekent ook dat we hiervoor je persoonlijke gegevens aan derden dienen te verstrekken, hierover kan je meer lezen in deze privacyverklaring.

Reclame

Het is mogelijk dat we met jouw persoonlijke gegevens jou op de hoogte brengen van nieuwe producten die we aanbieden, diensten of acties. Dit doen we op de volgende manieren:

  • Via de e-mail
  • Via social media

Contact en nieuwsbrief

Je kan ons telefonisch benaderen en via de mail, om je dan verder te helpen, kan het zo zijn dat we bepaalde persoonlijke gegevens van je nodig hebben. Het is natuurlijk aan jou om die aan ons te verstrekken, deze gegevens worden dan veilig opgeslagen totdat we ze niet meer nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan je vraag die nu afgehandeld is of je bestelling die uiteindelijk geleverd is.

Wanneer je op de hoogte wilt blijven van onze laatste updates, nieuws en aanbiedingen, dan kan je dit doen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Wil je achteraf toch geen bericht meer ontvangen? Dan kan je jezelf onderaan de link afmelden. Alleen als jij toestemming geeft, wordt je e-mailadres toegevoegd aan onze lijst met abonnees.

Publicatie

Je hoeft je geen zorgen te maken over jouw klantgegevens, deze zullen bij ons veilig worden opgeslagen en zal nooit worden gepubliceerd.

Advertentie

Het kan voorkomen dat onze website advertenties zullen vertonen, het zal voor jou dan wel duidelijk zijn, dat dit over advertenties gaat.

Verstrekking aan derden

Zoals al eerder is vermeld, kan het voorkomen dat we jou persoonlijke gegevens doorgeven aan onze partners. Deze dragen zorg bij aan het uitvoeren van jouw order, denk bijvoorbeeld aan een dienst die pakketten levert.

Daarnaast kan je ook denken aan social media kanalen, die hebben namelijk ook jouw persoonlijke gegevens nodig in sommige gevallen.

Cookies

Zoals je misschien al weet, wordt er bij elke website gebruik gemaakt van cookies, dit geldt ook voor onze website. Wij gebruiken die namelijk om de website te verbeteren voor jou, natuurlijk vragen we wel eerst toestemming aan je.

Het kan ook zo zijn dat je via derden ook wordt gevraagd cookies te accepteren, die willen namelijk ook dat hun website optimaal presteert bij jou. Natuurlijk hebben wij wel afspraken met deze partijen over het aanbieden van deze cookies en applicaties. Het is wel zo dat wij helaas geen volledige controle hierover hebben. Als je meer informatie over deze cookies zou willen hebben, dan raden we je aan de privacyverklaring te lezen van deze partij.

Google Analytics

Dit gebruiken wij om erachter te komen hoe onze klanten gebruik maken van onze webwinkel. Hiervoor hebben wij met Google een bewerkersovereenkomst gesloten, daarin hebben we afspraken met elkaar gemaakt over hoe wij met deze data omgaan. We hebben geen toestemming aan Google gegeven om de informatie die in Google Analytics staan, te laten gebruiken voor andere Google diensten. Daarbovenop hebben wij de IP-adressen van onze klanten laten onpersoonlijk gemaakt.

Beveiliging

Onze beveiligingssysteem zorgt ervoor dat wij zoveel mogelijk voorkomen dat mensen de persoonlijke gegevens van onze klanten kunnen misbruiken. Wij hebben de volgende maatregelen toegepast:

  • Door middel van een gebruikersnaam en een wachtwoord, worden je persoonlijke gegevens door ons onzichtbaar voor het publiek.
  • Het kan ook dat we je persoonlijke gegevens afdekken door een beveiligingssleutel.
  • Onze website is beveiligd door een SSL (Secure Sockets Layer) verbinding, hierdoor zijn al je persoonlijke gegevens die je invoert, beschermd tegen misbruik.
  • Als er persoonlijke gegevens worden opgevraagd door een gebruiker, dan registreren wij dat.

Zolang bewaren wij jouw gegevens

De persoonlijke gegevens die jij aan ons doorgeeft, worden in ieder geval bewaard tot jouw bestelling is afgehandeld en totdat de garantie hiervan loopt. Na die periode zullen wij nog een jaar jouw persoonlijke gegevens bewaren, dit doen wij voor statistieke doeleinden. Daarna zullen de gegevens worden gewist, het kan wel zo zijn dat we wettelijk verplicht zijn die langer te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan de fiscale plicht om betaalgegevens te bewaren, dit duurt zeven jaar.

Websites van derden waarmee we samenwerken

Zoals we eerder hebben vermeld, kunnen wij niet garanderen dat partijen waarmee we samenwerken dezelfde privacy-voorwaarden zullen hanteren. Wij raden je aan om van te voren hun privacybeleid door te nemen. Op die manier weet je hoe ze omgaan met je persoonlijke gegevens.

Eventuele wijzigingen in ons privacybeleid

Deze verklaring kunnen wij aanpassen, je doet er dus goed aan om deze regelmatig door te nemen. Je bent dan goed op de hoogte van aanpassingen die zijn gebeurd in ons privacybeleid.

Het zien en wijzigen van jouw gegevens

Je kan altijd ons benaderen wanneer je vragen hebt over ons privacybeleid, dat kan je ook doen als je jouw persoonlijke gegevens wilt wijzigen of verwijderen. Onderaan vind je onze contactgegevens.

Daarnaast is het ook mogelijk om je persoonlijke gegevens in te zien of om je gegevens te exporteren. Je kan ook aangeven dat je jouw persoonlijke gegevens wilt beperken.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat we weten dat jij dezelfde persoon bent, door middel van identificatie kunnen wij daarachter komen. Wanneer je een vraag over een cookie hebt, dan is het belangrijk om een kopie van die cookie mee te sturen. Op die manier is het voor ons makkelijker te begrijpen waarover het gaat. Mochten de gegevens niet kloppen, dan kan je ons altijd verzoeken deze te wijzigen of verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens

We willen je altijd verder helpen met een klacht over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Daarnaast mag je ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de verwerking van jouw persoonlijke gegevens. Dat kan je doen door contact met hun op te nemen.

Onze contactgegevens

Ihlas Groothandel

Ambachtstraat 6

1948 PC Beverwijk

[email protected]

020-2614723

KVK: 58947779

BTW-Nummer: NL853250352BO1

Via deze gegevens kan je contact met ons opnemen, je hebt altijd het recht om je persoonlijke gegevens te wijzigen of te laten verwijderen door ons. Dit dien je bij ons wel altijd via de mail door te geven aan ons. Op deze pagina staat trouwens altijd ons privacybeleid dat het meest recent is.