Scandinavische vloerkleden

Kwaliteit, simpliciteit en neutrale kleuren. Dat vat een Scandinavische interieurstijl goed samen. Scandinavische vloerkleden kun je herkennen door hun neutrale vormen, natuurlijke materialen en lichte kleuren. Deze interieurstijl is stijlvol en geeft een warme uitstraling. De vloerkleden die je in een Scandinavische interieurstijl terugvindt zijn effen of met neutrale patronen.

Vloerkleed Scandinavisch interieur

Lichte kleuren, strakke lijnen en minimalistische accessoires passen perfect in deze woonstijl. Combineer dit met een Scandinavisch vloerkleed en maak de ruimte helemaal af. Scandinavische vloerkleden zijn gemaakt of geïnspireerd op deze stijl. De vloerkleden hebben vaak een tijdloze uitstraling waardoor het de perfecte toevoeging is aan je interieur. Een vloerkleed in een Scandinavisch interieur is onmisbaar.

 

Zo combineer je een Scandinavisch vloerkleed

Bij het combineren van vloerkleden kun je rekening houden met verschillende factoren. Denk aan verschillende materialen, vormen, de grootte en kleuren. Zorg dat de materialen van de meubels matchen met het vloerkleed. Hou daarnaast rekening met de vormen, maak je veel gebruik van ronde vormen kan een rond vloerkleed prachtig staan. Ook de grootte van het Scandinavische vloerkleed speelt een grote rol, in een kleinere ruimte kan een groot vloerkleed de kamer ruimtelijker maken. Tot slot, kleur, maar hoe kies je de kleur van je vloerkleed?

 

Hoe kies je de kleur van je vloerkleed?

Scandinavische vloerkleden zie je voornamelijk in wit, beige, grijs en cream kleur. Dit komt voort uit de kleuren uit de woonstijl. Dit is direct de grootste tip om de kleur van je vloerkleed te kiezen. Bepaal de kleur van het vloerkleed op basis van de kleuren in je interieur. Zo creëer je eenheid en rust in de ruimte. Door dezelfde kleuren te gebruiken gaat het vloerkleed helemaal op in de rest van het interieur.

 

Formaten Scandinavische vloerkleden

Hoe kies je het juiste formaat vloerkleed? Het formaat vloerkleed kan van grote invloed zijn op de uitstraling van het kleed. In kleinere ruimtes kun je het besluit maken om de ruimte groter te laten lijken door de bank niet op het vloerkleed te plaatsen waardoor je een kleiner vloerkleed nodig zult hebben. In grote ruimtes zorgt het voor eenheid om een groot vloerkleed deels onder de meubels te plaatsen. Een paar voorbeelden van populaire maten vloerkleden:

 

  • Vloerkleed Scandinavisch 200 x 300
  • Vloerkleed Scandinavisch 140 x 200
  • Vloerkleed Scandinavisch 240 x 340

 

Hoe onderhoud je Scandinavische vloerkleden?

Scandinavische vloerkleden zijn gemaakt van natuurlijke materialen en lichte kleuren. Hoe hou je dit schoon? Onderhoud is belangrijk om het vloerkleed zo lang mogelijk mee te laten gaan. De eerste tip klinkt misschien vanzelfsprekend maar is van groot belang. Stofzuig het vloerkleed regelmatig om deze schoon en fris te houden, zorg dat je hiermee alles meeneemt tot aan de randen. Draai daarbij het vloerkleed eens in de zoveel tijd gelijk om, zo voorkom je slijtage op bepaalde plekken. Vlekken kun je met een schone doek proberen weg te deppen, eventueel met tapijtreiniger. Zorg dat je niet schrobt om te voorkomen dat de vlek verder in de garen gaat zitten.

 

Scandinavisch vloerkleed bij Flycarpets

Scherpe prijzen, hoge kwaliteit vloerkleden en een ruim aanbod. Kies gemakkelijk het vloerkleed dat bij jouw interieur past en ontvang deze gratis thuisbezorgd. Heb je het vloerkleed voor 17:59 uur besteld? Dan is deze morgen al in huis! Neem contact op voor de mogelijkheden of kom langs in de showroom.

 

Andere relevante categorieën

Ontdek onze ruime selectie stijlvolle vloerkleden. Neem ook eens een kijkje bij andere stijlen: