Taupe vloerkleed

De kleur taupe is een twijfelachtige kleur. Is het nu bruin, paars of grijs? Taupe is een warme kleur die op een stijlvolle wijze een gezellige woonomgeving creëert. Door de verschillende tinten taupe geeft deze kleur in combinatie met andere kleuren ook steeds weer een andere uitstraling. Dit zorgt ervoor dat het perfect gecombineerd kan worden met elk interieur. De materialen en kleuren die je erbij kiest zorgt voor de uitstraling en de sfeer die jij ermee wilt creëren.  

Waar kunt u op letten bij een taupe vloerkleed? 

Taupe is een zeer beïnvloedbare kleur. Daarom is het goed om van tevoren te bepalen hoe je een vloerkleed de sfeer wil laten bepalen in huis. Voor een warme sfeer kan je een taupe vloerkleed met (bruine) ondertoon kiezen. Een bruine ondertoon geeft een warmere uitstraling dan een paarse of grijze ondertoon in het vloerkleed. Daarbij is het belangrijk om in gedachten te houden dat een taupe vloerkleed een minder goede optie is als je al veel gebruik maakt van taupe in het interieur. Als dit namelijk het geval is, kan een taupe vloerkleed ervoor zorgen dat het saai wordt. Kijk dus goed naar de vloerbekleding, de gordijnen en andere stoffen in huis. 

 

Zo combineert u een taupe vloerkleed in huis 

We hebben net besproken wat de belangrijke punten zijn om op te letten bij de aanschaf van een taupe vloerkleed. De ondertoon van taupe is een belangrijke factor in de combinatie van de kleuren. Hoe kan je een taupe vloerkleed goed combineren? Taupe is prachtig en zorgt voor een stijlvol geheel met witte tinten. Daarnaast kun je kiezen voor zachtere en koelere kleuren als groen, blauw en beige/zandkleur. Aardse tinten zorgen namelijk voor een natuurlijke en warme look and feel in huis. De paarse ondertoon van taupe komt het beste tot zijn recht met andere roze of paarse tinten. Dit geeft een chique uitstraling aan een kamer.  

 

Kies uit een ruim assortiment taupe vloerkleden 

Taupe vloerkleden zijn beschikbaar in vele verschillende tinten, dessins, vormen en afmetingen. Op deze manier kun je het perfecte taupe vloerkleed vinden voor thuis of op kantoor. Graag vertellen we je daarom iets meer over de verschillende materialen, afmetingen, vormen en dessins. Bij aanschaf van een nieuw taupe tapijt heb je de keuze voor een hoogpolig of een laagpolig vloerkleed. Hoogpolige vloerkleden geven je heerlijk warme voeten tijdens koude dagen en hebben een warme uitstraling door de hoge pool.

Laagpolige vloerkleden geven aan de andere kant weer een strakke, moderne uitstraling en zijn makkelijker te onderhouden. De lage pool van de vloerkleden zorgt dat er minder snel haren, vuil en stof in blijft hangen dan bij hoogpolige vloerkleden. De vloerkleden zijn daarbij ook in verschillende vormen en afmetingen te verkrijgen. Zo biedt Flycarpets afmetingen van 60 x 110 cm tot en met 300 x 400 cm aan. Zo is er voor elke ruimte een vloerkleed aan te bieden. De taupekleurige vloerkleden komen in rechthoekige, vierkante en ronde vormen 

 

Taupe vloerkleden bij Flycarpets 

Duurzame taupe vloerkleden zijn in de meeste gevallen gemaakt van polypropyleen of polyester. Het aanbod loopt uiteen van klassieke tot moderne vloerkleden met prachtige dessins en antiallergische eigenschappen. Kies voor taupe vloerkleden van A-kwaliteit bij Fly Carpets, hét betrouwbare online platform van exclusieve vloerkleden en tapijten. Wij hebben een grote collectie handgemaakte en machinaal geweven vloerkleden in vele vormen en maten op voorraad. Zo kan je snel genieten van het nieuwe vloerkleed. 

 

Andere relevante categorieën

Ontdek onze ruime selectie kleurrijke vloerkleden. Neem ook eens een kijkje bij andere kleuren: