Retro vloerkleden

Ontworpen met felle kleuren en geometrische patronen maken retro vloerkleden het perfecte statement in huis. De opvallende en levendige uitstraling komt voort uit de jaren 60 en 70. Je ziet alles terug, vormen, strepen, cirkels of objecten. Bekijk het assortiment en kies een sfeermaker voor bij jou thuis.

Dit zijn retro vloerkleden

Retro kleden zijn ontworpen om de uitstraling van de jaren 60 en 70 te weerspiegelen. Dit houdt in, levendig, kleurrijk en met verschillende vormen en designs. De opvallende uitstraling maakt het een ware eyecatcher in huis. Je kunt er een vintage look mee creëren maar ook zeker een moderne. Het is een prachtige aanvulling aan elke ruimte.

 

Het verschil tussen retro en vintage vloerkleden

Vele mensen zullen denken dat retro en vintage vloerkleden hetzelfde zijn. Echter is er een werkelijk verschil tussen beide. Zo verwijst vintage naar authentieke vloerkleden uit de jaren 1920 tot 1970. Retro verwijst naar de jaren 1960 en 1970, met een uitstraling met felle kleuren en unieke designs.

 

Zo combineer je retro vloerkleden

Omdat retro gebaseerd is op felle kleuren en unieke designs kan het soms lastig zijn om een rustig geheel te creëren. Daarom hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Hou meubels en accessoires rustig

Als je de rest van je inrichting rustig houdt kun je het vloerkleed als statement gebruiken. De meubels en accessoires in effen kleuren zullen ervoor zorgen dat het vloerkleed de focus van je interieur is.

  1. Combineer een retro vloerkleed met vintage meubels

Vintage meubels met retro vloerkleden zullen zorgen voor een unieke uitstraling die je niet snel ergens anders terug zal vinden. De vergelijkbare stijl zal zorgen voor een prachtig eindresultaat.

  1. Combineer verschillende patronen

Mix en match verschillende patronen, strepen met bloemen of verschillende abstracte vormen. Gaaf! Zorg dan wel dat de kleuren van de verschillende patronen overeenkomen.

  1. Speel met kleuren

Maak een kleurenschema om te zorgen dat de ruimte een geheel wordt. Het is leuk om verschillende kleuren uit je interieur terug te zien in je vloerkleed.

 

Onderhoud van retro kleden

Regelmatig stofzuigen met een zachte borstel, vlekken direct verwijderen, het kleed regelmatig reinigen en direct zonlicht vermijden. Dat zijn de belangrijkste tips om jouw nieuwe vloerkleed zo lang mogelijk mee te laten gaan. Zorgvuldige behandeling zal ervoor zorgen dat het retro tapijt in goede staat blijft en je er lang van kunt genieten.

 

Retro tapijt bij Flycarpets

Uitgekozen om jouw huis nét dat beetje extra te geven. De vloerkleden van Flycarpets zijn 100% gecontroleerd op kwaliteit en worden bovendien aangeboden voor de laagste prijzen. Kwalitatieve vloerkleden hoeven namelijk niet duur te zijn. Als je jouw nieuwe vloerkleed voor 17.59 uur besteld, heb je deze de volgende dag al gratis in huis.

Meer informatie of persoonlijk advies? Aarzel niet en neem contact op voor de mogelijkheden. Of kom gezellig langs in de showroom!