Berber vloerkleden

Warm en wollig, daar staan berber vloerkleden bekend om. Het vloerkleed is gebaseerd op de klassieke stijl met traditionele knooptechnieken van Noord-Afrikaanse groepen, de Berbers. Een wollen berber kleed is zowel in moderne als klassieke interieurs goed te combineren.

Wat zijn Berber vloerkleden?

Origineel zijn berber kleden handgemaakte tapijten, ook wel Marokkaanse tapijten genoemd. De vloerkleden zijn zacht, en hebben over het algemeen een dikke structuur. Daarom geeft het een warme en gezellige uitstraling in huis. De materialen die worden gebruikt zijn natuurlijke materialen, zoals wol, katoen en zijde. Berber vloerkleden zijn uniek en tijdloos waardoor je er jarenlang van kunt genieten.

 

Hoogpolig of laagpolig Berber tapijt

Met een Berber vloerkleed kun je verschillende kanten op. Op zoek naar een klassieke of moderne look in huis? Beide zijn mogelijk! Hoogpolige Berber vloerkleden hebben een hogere pool waardoor het een knus gevoel geeft en ze gebruikt kunnen worden op verschillende plekken in huis. Laagpolige Berber vloerkleden hebben kortere vezels en hebben over het algemeen een strakkere uitstraling dan hoogpolige kleden. Daarom kunnen de laagpolige Berber vloerkleden ook goed in bijvoorbeeld een Scandinavische woonstijl.

 

Zo onderhoud je Berber kleden

Een veel gestelde vraag: hoe onderhoud je Berber vloerkleden? Het is relatief eenvoudig, begin met het regelmatig stofzuigen van het vloerkleed. Dit doe je met een zachte borstelkop om vezels niet te beschadigen. Daarnaast zul je het Berber vloerkleed regelmatig moeten omdraaien voor zo min mogelijk slijtage. Wanneer je altijd over één kant loopt kan je je voorstellen dat deze kant sneller zal slijten. Vlekken zijn daarnaast ook altijd een lastige, het beste is om vlekken zo snel mogelijk te behandelen met een zachte doek waarmee je de vlek voorzichtig kunt weg deppen. Eventueel kun je gebruik maken van een mild schoonmaakmiddel om de vlek te verwijderen.

 

Berber vloerkleden bij Flycarpets

Of je nu op zoek bent naar een Berber vloerkleed 200 x 300, een minimalistisch laagpolig berber kleed, met bruine of grijze tinten. Je hebt keuze uit een ruim assortiment voor de laagste prijzen. Kwalitatieve vloerkleden hoeven namelijk helemaal niet duur te zijn. Flycarpets zorgt dat jouw nieuwe vloerkleed 100% gecontroleerd is op kwaliteit zodat je hier zo lang mogelijk van kunt genieten. Neem contact op voor meer advies of informatie of kom langs in de showroom.

 

Andere relevante categorieën

Ontdek onze ruime selectie stijlvolle vloerkleden. Neem ook eens een kijkje bij andere stijlen: