Fluffy vloerkleed

Als je op zoek bent naar meer sfeer in jouw huis, hebben wij de oplossing: fluffy vloerkleden. Deze heerlijk zachte kleden voegen ontzettend veel warmte toe in jouw huis. Jij maakt jouw interieur helemaal af met onze fluffy vloerkleden.

Wat zijn de voordelen van een fluffy vloerkleed in jouw huis?

Dat fluffy vloerkleden echte sfeerelementen zijn, heeft te maken met drie kenmerken:

  1. Zachte materialen. Fluffy vloerkleden zijn bijvoorbeeld gemaakt van katoen, wol of zijde. Dit voelt heerlijk aan onder je voeten en dat biedt jou extra comfort.
  2. Een isolerende werking. Met een fluffy vloerkleed ontstaat er een warmer en comfortabeler binnenklimaat.
  3. Een warme uitstraling. Fluffy vloerkleden voegen niet alleen echte warmte toe; ze zorgen ook voor een warme, gezellige uitstraling in jouw huis.

Fluffy vloerkleden: ook geschikt voor mensen met allergieën

Fluffy vloerkleden herken je vooral aan hun zachte materialen. Maar misschien vraag jij je af of deze materialen ook veel stof vasthouden. Dat zou onprettig zijn bij eventuele allergieën. Bij Flycarpets denken we hierin met je mee. Voor onze kleden gebruiken we twee zachte materialen, die ervoor zorgen dat jij minder last hebt van je allergie:

1. Polypropyleen

Polypropyleen is een synthetisch materiaal dat van nature bestand tegen schimmels, meeldauw en allergenen zoals huisstofmijt en pollen. Daarnaast draagt dit materiaal bij aan een schonere en gezondere binnenluchtkwaliteit. Polypropyleen stoot namelijk weinig tot geen vluchtige organische stoffen (VOS) uit: chemische stoffen die zorgen voor luchtvervuiling. Dit maakt het een fijn materiaal voor mensen met allergieën.

2. Katoen

Omdat katoen een natuurlijk materiaal is, heeft het meestal geen synthetische toevoegingen. Daardoor houdt het minder snel allergenen vast dan andere materialen. Wat er bovendien voor zorgt dat je met katoen minder last hebt van je allergieën: dit materiaal is ademend en houdt minder vocht vast dan andere materialen. Vocht in huis kan jouw allergieën verergeren. En zodoende is een vloerkleed van katoen dus een goede keuze als je allergieën hebt.

De leukste stijlen en kleuren vind je bij Flycarpets

Bij Flycarpets gebruiken we niet alleen de beste materialen, maar je hebt ook nog eens een ruime keuze aan stijlen en kleuren. Zo kun je de strakke vormen opzoeken met onze grafische vloerkleden. Of je gaat juist de natuurlijke kant op met de botanische vloerkleden. Is dit niet helemaal jouw stijl, maar word je wel enthousiast van Japanse en Scandinavische interieurs? Flycarpets biedt de perfecte combinatie tussen deze twee stijlen met deJapandi vloerkleden.

Hoe onderhoud ik mijn fluffy vloerkleed?

Jij zorgt er graag voor dat jouw fluffy vloerkleed lang mooi blijft. Dat snappen wij maar al te goed. We geven je daarom een aantal tips voor hoe je fluffy vloerkleden netjes houdt:

  1. Fluffy vloerkleed stofzuigen: het is belangrijk om jouw kleed regelmatig te stofzuigen. Zo hopen stof en vuil zich niet op in het kleed. Een belangrijk tip: ga nog een keer in tegengestelde richting van het garen over het kleed heen, wanneer je al het vuil hebt verwijderd. Want hierdoor zuig je de garen als het ware omhoog. Zo creëer je zelf weer dat leuke, fluffy effect.
  2. Draai het kleed af en toe: het is zonde als je kleed aan een bepaalde kant veel slijt, doordat de meubelen alleen op die kant staan. Daarom is het belangrijk je kleed af en toe te draaien. Het slijt daardoor aan alle kanten gelijkmatig en zo behoud je de zachtheid veel langer.
  3. Behandel vlekken meteen: heb je een vlek op je kleed? Dan is het belangrijk om die gelijk schoon te maken. Vlekken trekken namelijk in de garen. Hierdoor ‘’verzwaren’’ deze als het ware: de garen worden eerder plat.
    Je reinigt jouw kleed het beste door met een milde zeep en een lichtvochtige doek op de vlek te deppen.
  4. Schud het vloerkleed uit: al het losse vuil en stof verwijder je het beste door het kleed buiten uit te schudden.
  5. Vermijd direct zonlicht: de zon verkleurt jouw kleed en dat maakt hem vaal. Leg hem daarom het liefst op een plek waar niet veel zonlicht binnen straalt. Of houd de zon zoveel mogelijk buitenshuis met goede zonwering.

Ontdek de voordelen van Flycarpets

Het perfecte fluffy vloerkleed voor in jouw huis vinden; daar helpen wij je graag bij. Voor al jouw vragen over vloerkleden krijg je bij ons gratis advies. Wij zijn hiervoor te bereiken via dit telefoonnummer: 020-2614723, maar ook via de mail ([email protected]) of via onze online chat.

Heb je het perfecte kleed gevonden? Dan verzenden wij deze gratis naar jou. En is het niet helemaal in jouw stijl, dan zend je hem makkelijk gratis weer terug.

Wil jij graag meer sfeer aanbrengen in jouw huis? Kom onze fluffy vloerkleden bekijken in onze showroom of kijk online in onze webshop.

 

Veelgestelde vragen

Zijn fluffy vloerkleden geschikt voor kinderkamers?

Ja, fluffy vloerkleden zijn over het algemeen geschikt voor kinderkamers omdat ze zacht, comfortabel en gezellig zijn. Dit maakt ze ideaal voor kinderen om op te spelen. Ze kunnen ook een leuke en knusse sfeer creëren in de kamer. Het is echter belangrijk om te zorgen voor regelmatig onderhoud om allergenen en stofophoping te voorkomen. Vooral als kinderen allergiegevoelig zijn.

Hoe beïnvloedt het materiaal van een fluffy vloerkleed de warmte- en geluidsisolatie in mijn huis?

Het materiaal van een fluffy vloerkleed kan de warmte- en geluidsisolatie in huis beïnvloeden. Het is belangrijk om te letten op de dichtheid en dikte van het kleed voor effectieve isolatie. Zo houden katoenen vloerkleden goed warmte vast, maar bieden ze wat minder geluidsdemping. Polypropyleen is daarentegen erg geluidsdicht, maar zorgt vaak voor minder warmte-isolatie. Het is belangrijk om te overwegen welke aspecten van isolatie voor jou het belangrijkst zijn bij het kiezen van een fluffy vloerkleed. Neem contact op met onze specialisten; zij helpen je graag verder.

Hoe bescherm ik mijn fluffy vloerkleed tegen huisdieren?

Om je fluffy vloerkleed te beschermen tegen huisdieren, is het belangrijk dat je hun nagels kort houdt. Zo voorkom je schade. Plaats ook de voer- en drinkbakken niet direct op het kleed om vlekken te voorkomen. Zitten er toch vlekken op jouw vloerkleed? Behandel deze dan gelijk met een milde zeep en een lichtvochtige doek.