Vloerkleed 140x200 cm

Wil je je huis graag meer aankleden met een kleed, maar hou je er ook van om je meubels af en toe te verplaatsen? Dan is een vloerkleed van 140x200 cm perfect voor jou.

Hoe leg je een 140x200 cm vloerkleed het beste neer in verschillende ruimtes? 

Hoewel een 140x200 cm vloerkleed in iedere ruimte een stijlvolle toevoeging is, komt deze maat vloerkleed het best zijn recht in jouw woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte. Maar war in de ruimte plaats je het vloerkleed nu voor het mooiste effect? Ons advies is als volgt: 

  • In de woonkamer plaats je het kleed het beste in het midden van de zithoek. Zo creëer je op deze plek gezelligheid en tegelijkertijd vormt het kleed een visuele scheiding tussen het zitgedeelte en de rest van de kamer. 
  • In de slaapkamer past dit vloerkleed het beste horizontaal aan de zijkant van jouw bed. Zo creëer je een zachte ondergrond voor je voeten wanneer je uit bed stapt.  
  • In jouw kantoorruimte komt een 140x200 cm vloerkleed het meeste van pas voor een fauteuil of bij een tafel. Een vloerkleed maakt zo’n zitplek gelijk gezelliger. Jouw kantoro wordt zo een comfortabele plek. Met een vloerkleed van 140x200 cm maak je alle ruimtes in jouw huis meteen gezelliger. 

Welke stijlen en patronen zijn populair? 

Afhankelijk van de stijl van jouw interieur kies je bij Flycarpets hét perfecte kleed dat bij jou past. Heb je bijvoorbeeld een kleurrijke, Bohemian inrichting? Dan zijn onze Bohemian vloerkleden iets voor jou. Ben je juist helemaal niet van de drukke patronen, dan bieden we ook allerlei effen vloerkleden aan.  

Het juiste kleed kiezen voor jouw interieur 

Moeite met bepalen welke kleur kleed en welk patroon mooi integreert in jouw interieur? Elementen waarmee je rekening kunt houden bij het maken van de juiste keuze zijn bijvoorbeeld: 

Speel met contrastkleuren 

Kies een vloerkleed dat contrasteert met de kleur van je vloer of de belangrijkste meubelstukken. Op deze manier springen de kleuren van jouw kleed er echt uit. Het gebruik van deze contrasterende kleuren zorgt voor een mooie kleurenbalans in jouw ruimte. Heb jij bijvoorbeeld een licht kleurenpalet in jouw huis? Overweeg dan één van onze donkergekleurde vloerkleden. Denk aan een taupe vloerkleed of een zwart vloerkleed. Heb je juist alleen maar donkere kleuren in jouw interieur? Dan zal bijvoorbeeld een wit vloerkleed een mooi contrast vormen. 

Creëer harmonie in patronen 

Naast dat de kleurkeuze belangrijk is voor harmonie en balans, spelen patronen daar ook een rol in. Ben je namelijk van plan een kleed met een motief te kiezen? Zorg er dan voor dat dit patroon overeenkomt met een patroon dat zich al in jouw interieur bevindt. Is jouw inrichting verder juist heel effen, maar lijkt het je daardoor leuk om een kleed met patronen te kiezen? Houd er dan rekening mee dat het patroon dat je kiest subtiel is. Denk bijvoorbeeld aan fijne strepen of kleine geometrische vormen. Zo maak je de uitstraling van de ruimte visueel interessanter, zonder dat het overweldigend wordt. 

Hoe kan ik de levensduur mijn vloerkleed van 140x200 cm verlengen? 

Wist je dat alle vloerkleden van Flycarpets een lange levensduur hebben? Ze zijn gemaakt van stevige materialen en bestand tegen vuil en vocht. Bovendien zijn onze vloerkleden gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken als er per ongeluk een vlek op gekomen is. Om slijtage van de zon te voorkomen, plaats je het kleed het beste op een niet-zonnige plek in jouw huis. 

Hét kleed vinden dat bij je past; daar helpt Flycarpets bij 

Onze website biedt je de mogelijkheid om op jouw gemak te zoeken naar het juiste kleed bij jouw interieur. Maar misschien houd je er juist van om de look and feel van de kleden in het echt te ervaren. Kom dan vooral langs in onze showroom in Beverwijk! Onze medewerkers staan altijd klaar om je te helpen. Heb je eerst nog een aantal vragen waar je graag antwoord op krijgt, voordat je langskomt? Dan geven wij je graag telefonisch of per mail advies. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 020-2614723 of dit mailadres: [email protected] 

 

Veelgestelde vragen 

Welk materiaal is het meest geschikt voor een vloerkleed van 140x200 cm? 

Veelvoorkomende materialen zijn wol, synthetische vezels zoals polypropyleen, katoen en natuurlijke materialen zoals jute. De vloerkleden van Flycarpets zijn allemaal gemaakt van 100% polypropyleen en katoen.  

Hoe kan ik vlekkenverwijdering aanpakken op mijn vloerkleed? 

Gebruik een mild reinigingsmiddel en warm water om de vlek te behandelen. Werk bij het schoonmaken van de vlek van buiten naar binnen. Spoel het kleed vervolgens grondig en dep het droog. Vermijd wrijven om schade aan de vezels te voorkomen. 

Kan je een 140x200 cm vloerkleed ook op een andere manier gebruiken dan op de vloer? 

Absoluut! Een 140x200 cm vloerkleed kan op verschillende creatieve manieren worden gebruikt. Het kan dienen als een decoratieve wandbekleding, een originele tafelbekleding voor speciale gelegenheden of een picknickdeken. Met de vloerkleden van Flycarpets kun je alle kanten op.