Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?

16 Mei 2024

Op zoek naar een nieuw vloerkleed? Je hebt waarschijnlijk al een zee aan stijlen, vormen en ontwerpen doorzocht. Je zou denken dat het kiezen van een vloerkleed simpel is, maar met zoveel opties, hoe bepaal je welke vorm het beste in jouw ruimte past?

Hoewel veel huiseigenaren voor traditionele rechthoekige vloerkleden kiezen, gaan steeds meer mensen voor de unieke uitstraling van een rond vloerkleed. Ronde vloerkleden kunnen jouw huisdecoratie en meubels zo accentueren dat het lijkt alsof je woning zo uit een interieurmagazine komt. Het lastige is alleen om te weten wanneer je beter voor een rond dan voor een rechthoekig vloerkleed kunt kiezen.

Lees hier meer over ronde vloerkleden en ontdek of ze iets voor jouw huis zijn:

Wat zijn ronde vloerkleden?

Zoals je waarschijnlijk al kunt raden, zijn ronde vloerkleden precies dat: vloerkleden die cirkelvormig zijn. Ze kunnen van elk materiaal gemaakt zijn, zoals polypropyleen, jute, schapenvacht, wol en meer. Met een ruime keuze aan maten en ontwerpen zijn er eindeloze mogelijkheden als je een rond vloerkleed aan jouw huis wilt toevoegen.

Hoe weet ik of een rond vloerkleed geschikt is voor mijn huis?

Bij het kiezen van de inrichting van je huis, ga je niet over een nacht ijs. Je kiest zorgvuldig meubels die niet alleen comfortabel zijn, maar ook passen bij de esthetiek van je woning. De muurdecoratie bestaat uit kunstwerken die je bewondert en foto's die dierbare herinneringen bevatten. Zelfs de kleur van de muren is specifiek gekozen om bij te dragen aan het unieke gevoel van jouw thuis.

Wij zijn van mening dat het vloerkleed of vloerkleden die je aan je huis toevoegt perfect moeten aansluiten bij de rest van je interieur. Daarom zou je een vloerkleed moeten kiezen dat naadloos past bij de ruimte, kleuren, decoratie en zelfs het doel van de kamer waarin het ligt. Maar wanneer is een rond vloerkleed de juiste keuze voor een kamer?

Een rond buitenkleed?

Net als binnen kan een rond buitenkleed ook buiten een prachtige aanvulling zijn op je terras of balkon. Kies voor materialen die bestand zijn tegen weer en wind, zoals synthetische vezels of behandelde natuurlijke materialen, die kleurvast en makkelijk te reinigen zijn. Een rond buitenkleed kan een gezellige en uitnodigende sfeer creëren, ideaal voor onder een ronde tuintafel of in een loungehoek. Het draagt bij aan de esthetiek van je buitenruimte en maakt deze net zo stijlvol als je interieur.

 

Wanneer zijn ronde vloerkleden de beste keuze voor een kamer?

Een rond vloerkleed is soms de perfecte keuze. Hier zijn een paar situaties waarin een rond vloerkleed goed tot zijn recht komt:

In kleine ruimtes of appartementen

Ronde vloerkleden zijn ideaal in kleinere ruimtes omdat ze minder ruimte innemen dan rechthoekige of vierkante vloerkleden. In kleine kamers zoals badkamers of kleine kantoorruimtes kan een rond vloerkleed net genoeg vloer bedekken, terwijl er nog steeds voldoende open ruimte overblijft.

In kamers met gebogen muren

Heb je een kamer met gebogen muren? Dan verdient deze unieke eigenschap extra aandacht. Een rond vloerkleed kan de kromming van de kamer benadrukken en zo de unieke vorm extra in de verf zetten.

Bij ronde of gebogen meubels

Een rond vloerkleed is ook een uitstekende keuze als je ronde of gebogen meubels wilt accentueren. Denk aan een rond vloerkleed onder een ronde tafel of een stoel met een gebogen rug die je op een rond vloerkleed plaatst.

Aan het voeteneind van het bed

Voor huiseigenaren met grote slaapkamers zonder vloerbedekking kan een rond vloerkleed aan het voeteneind van het bed de kamer net dat beetje extra geven. Kies een vloerkleed van kleine tot middelgrote grootte en plaats het net onder het bed, waarbij het bed ongeveer 15 tot 30 cm over het vloerkleed heen steekt.

In een brede entree

Heb je een brede entree? Dan is het plaatsen van een klein rond vloerkleed meteen binnen de deur een uitstekende manier om contrast te bieden met de rest van de rechthoekige ruimte. Zorg ervoor dat het qua kleur of patroon past bij de rest van je entree.

 

Wat kost een rond vloerkleed?

De prijs van een vloerkleed hangt af van verschillende factoren zoals grootte, materialen en stijl. Over het algemeen zijn grote vloerkleden duurder dan kleinere maten omdat de prijs meestal per vierkante meter wordt berekend.

Voor bijna alle vloerkleden geldt: hoe meer vierkante meters, hoe hoger de prijs. Het materiaal speelt ook een belangrijke rol bij de prijsbepaling. Vloerkleden gemaakt van materialen zoals schapenvacht en wol zijn over het algemeen duurder dan vloerkleden gemaakt van katoen of polypropyleen.

flycarpets ROND WOLLEN VLOERKLEED - GIGI OKERGEEL

 

Waar vind je ronde vloerkleden?

Als je wat flair aan je huis wilt toevoegen, kan jij bij Flycarpets terecht. We hebben een breed assortiment aan ronde vloerkleden in verschillende maten, vormen, kleuren en ontwerpen. Ongetwijfeld zit er een vloerkleed bij dat perfect bij jouw unieke huisstijl past!

3 Juni 2024
Breng stijl in je huis met de natuurlijke schoonheid van jute vloerkleden
Lees artikel
16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel