Speelkleed

Een heerlijk zacht vloerkleed om op te spelen, de fantasie de vrije loop te laten gaan en de wereld te ontdekken: een onmisbaar item voor ieder kind. Ontdek onze collectie en vind hét speelkleed waar jouw kind blij van wordt!

Een veilige, comfortabele speelplek voor jouw kind

Met een speelkleed creëer je een veilige, comfortabele plek jouw kind helemaal zichzelf kan zijn. Waar het zich spelenderwijs kan ontwikkelen. En waar hij of zij volledig kan opgaan in de eigen fantasie. Een vloerkleed is zacht, sfeervol en warm. Geen harde ondergrond onder de knieën, maar een plek waar jouw kind zich écht op zijn/haar gemak voelt. Hoe fijn is dat?

Diverse kleurtjes en patronen: wat past bij jouw kind?

Een stoer speelkleed met auto’s en hijskranen erop? Een avontuurlijk exemplaar met de wereldkaart? Of een kleed voorzien van schattige diertjes? Bij Flycarpets vind je hét kleed dat past bij de slaapkamer en het karakter van jouw kind. Je hebt een ruime keuze aan kleuren, patronen, vormen en maten. Scrol door onze collectie en laat je inspireren door al het leuks dat je bij Flycarpets vindt!

Hygiënisch en eenvoudig schoon te maken

Naast dat een speelkleed comfortabel en sfeervol moet zijn, is hygiëne natuurlijk belangrijk. Want eerlijk is eerlijk: tijdens het spelen met poppen, autootjes en blokken komen er best wat bacteriën vrij. En dan nog maar te zwijgen over limonadevlekken en koekkruimels die ongetwijfeld op het kleed terechtkomen. Hoe fijn is het dan dat je al onze speelkleden supereenvoudig schoonmaakt? Een vochtige doek of stofzuiger eroverheen en hij ligt er alweer weer stralend en bacterievrij bij!

Anti-sliponderkant voor extra veiligheid

Vervelende valpartijen tijdens het rennen en ravotten voorkomen? In ons assortiment vind je ook speelkleden met een anti-sliponderkant. Hiermee garandeer je optimale veiligheid en weet je zeker dat het kleed niet wegglijdt!

Hoogpolige of laagpolige speelkleden: de voor- en nadelen

Voordat je een keuze maakt en een superleuk speelkleed koopt voor jouw kind, staat je nog één belangrijke afweging te wachten: ga je voor een hoogpolig exemplaar of een laagpolige variant? Goed om te weten is dat:

  • Een hoogpolig vloerkleed superzacht is, maar dat je deze iets minder makkelijk schoonmaakt dan een laagpolig vloerkleed.
  • Een laagpolig vloerkleed het makkelijkst is om schoon te maken, maar dat deze iets minder warm en zacht is dan een hoogpolig vloerkleed.

Scoor jouw speelkleed vandaag nog bij Flycarpets

De allerleukste speelkleden scoor je bij Flycarpets! Selecteer het kleed waarvan jij en je kind helemaal verkocht zijn, bestel hem direct en laat hem supersnel thuisbezorgen. Twijfel je nog welk exemplaar het meest geschikt is als speelkleed voor jouw kind? Neem gerust contact met ons op en ontvang gratis advies van een expert!

Veelgestelde vragen

Voor welke leeftijd is een speelkleed bedoeld?

Een speelkleed wordt over het algemeen gebruikt op babykamers en door jonge kinderen tot een leeftijd van ongeveer 5 jaar. Maar dat betekent natuurlijk niet dat kinderen die ouder zijn dan 5 hier geen plezier van kunnen hebben. Ook voor de wat oudere kinderen is een vloerkleed een fijne plek om op te spelen en zich terug te trekken. Bijvoorbeeld om een (prenten)boekje te lezen of om lekker te knutselen.

Hoelang gaat een speelkleed voor kind mee?

Hoelang een speelkleed precies meegaat, dat is afhankelijk van het materiaal waarvan hij is gemaakt. De meeste speelkleden van Flycarpets zijn gemaakt van polypropyleen of katoen; dit zijn stevige, duurzame materialen die bekendstaan om hun lange levensduur. Wel zo fijn; zo heeft je kind hier nog jarenlang plezier van. En is hij/zij er na verloop van tijd te oud voor, dan geef je het kleed ook nog gerust door aan broertjes of zusjes!

Is een speelkleed op de kinderkamer hygiënisch?

Ja, een speelkleed op de kinderkamer is hygiënisch. Ten minste, mits je een kleed kiest van eenvoudig schoon te maken materiaal. De speelkleden van Flycarpets zijn veelal gemaakt van polypropyleen of katoen; materialen die je al in een handomdraai schoonmaakt. Ga je graag voor maximale hygiëne? Kies dan een vloerkleed dat wasbaar is in de wasmachine.