Patchwork vloerkleed

Alles in één! Een patchwork vloerkleed herken je door alle verschillende lapjes die samen het vloerkleed vormen. Deze lapjes bestaan uit verschillende printjes, patronen, kleurtinten en paletten. Samen vormen al deze unieke lapjes een prachtig vloerkleed dat aansluit bij een vintage of juist hele moderne woonstijl. Het is maar net hoe je het patchwork kleed combineert.

Zo combineer je een patchwork kleed

Dé manier om een patchwork vloerkleed te combineren is er niet. Dit vloerkleed kan op vele verschillende manieren gecombineerd worden. Een patchwork vloerkleed wordt gemaakt uit verschillende lapjes in unieke printjes of kleuren. Daardoor kun je de kleden vinden met neutrale uitstralingen in lichte kleuren voor bijvoorbeeld moderne interieurstijlen. Maar ook voor vintage interieurstijlen waarbij de vloerkleden een stoer karakter met slijtage markeringen hebben.

 

4 tips om jouw nieuwe vloerkleed te combineren:

  1. Baseer het vloerkleed op kleuren uit je interieur: zorg dat het opgaat in de kleurenpallet
  2. Kijk goed naar de details van de ruimte: De vloer, accessoires en meubels
  3. Kies de juiste maat voor de ruimte: Meet de ruimte op en bekijk de mogelijkheden
  4. Leg het vloerkleed deels onder de meubels: Zo creëer je eenheid

 

De voordelen van een patchwork vloerkleed

Alles wat jij mooi vindt in één vloerkleed. Patchwork vloerkleden zijn er in ontelbaar verschillende soorten combinaties. Dit zorgt ervoor dat het een unieke uitstraling geeft aan je interieur, het is écht even iets anders. Daarnaast zorgt het ervoor dat het vloerkleed opgaat in elk soort interieur, van modern tot vintage. Je kunt ze de eyecatcher in huis maken of ervoor kiezen om een rustige uitstraling te creëren met lichte kleuren en neutrale combinaties.

 

Zo blijft jouw patchwork vloerkleed lang mooi

Maak allereerst gebruik van een onderkleed om te voorkomen dat het vloerkleed gaat schuiven of scheeftrekt. Voorkom daarnaast dat het vloerkleed aan één zijde slijt. Een patchwork vloerkleed beschikt vaak al over slijtage markeringen. Wel blijft het verstandig om het vloerkleed eens per kwartaal te draaien. Op deze manier voorkom je dat het vloerkleed aan één kant slijt doordat hier meer mensen overheen lopen. Probeer het lopen over het vloerkleed sowieso te verminderen om deze zo lang mogelijk mee te laten gaan.

 

Hoe onderhoud je een patchwork tapijt?

Regelmatig stofzuigen en vlekken direct verwijderen. Dit zijn de twee grootste tips om het vloerkleed schoon te houden en dus langer mee te laten gaan. Het stofzuigen van het vloerkleed kun je het beste doen met een opzetstukje. Wanneer je een vlek maakt op het patchwork tapijt moet je deze direct verwijderen. Begin eerst met het vocht weg deppen en pak vervolgens een licht vochtige doek en schoonmaakazijn. Laat het vloerkleed vervolgens goed opdrogen voordat je hier weer overheen loopt.

 

Vloerkleed patchwork: de hoogste kwaliteit voor de beste prijzen

Scherpe prijzen voor een hoge kwaliteit patchwork vloerkleden. Kies het vloerkleed dat bij jou in het interieur past, bestel deze vandaag nog voor 17.59 uur en ontvang deze morgen gratis thuisbezorgd. Voor meer informatie of advies over de kleden kun je altijd contact opnemen of gewoon even langskomen in de showroom.