Hoogpolige vloerkleden

25 Februari 2018

Hoogpolige vloerkleden 

Een van de vele voordelen van een hoogpolige vloerkleed is dat het vloerkleed vooral in de wintermaanden lekker warm aanvoelt.

Een hoogpolige vloerkleed wordt op een andere manier gefabriceerd.

Een Shaggy vloerkleed is een hoogpolig vloerkleed dat zich visueel onderscheidt door zijn ruig uiterlijk. Het werd populairder omdat de laatste tijd veel wordt gebruikt als moderne inrichting.

 

Het Shaggy tapijt wordt beschouwd als een klassiek meubel uit de jaren ’70. Het tapijt, dat meestal in sterke kleuren werd geproduceerd, werd in veel woonkamers gevonden. Shaggy tapijten en tapijten hebben de langste poolhoogte. De dichtheid van de garentrosjes is erg laag, waardoor het tapijt erg luchtig is en het een zeer donzige en losse textuur geeft. Samen zorgen deze twee eigenschappen ervoor dat de individuele garens van het tapijt in elke richting in elke richting kunnen worden gelegd, waardoor het ruige tapijt zijn karakter krijgt.

 

Het uiterlijk is sinds de jaren 70 veranderd. De ruige vloerkleden van tegenwoordig zijn overgestapt van het kleurenintensieve palet naar meer subtiele en gedempte kleuren en hebben ook hun materiële aard veranderd. Vergeleken met de klassieke shaggy tapijten, laten de hedendaagse modellen een iets kortere poolhoogte en een hogere dichtheid zien. Dit maakt ze beter bestand en beter bestand tegen vuil.

16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel
11 Maart 2024
Vloerkleden voor de perfecte babykamer: De beste keuze voor jouw kleintje!
Lees artikel