Het ruitjespatroon - Een stijl die trendy is en je overal op kan toepassen!

24 Maart 2021

Tegenwoordig zijn er een hoop interieurstijlen waar we van kunnen genieten. Het is dan ook soms lastig om door de bomen het bos te zien. Vandaar dat wij verschillende interieurstijlen aan het licht brengen. In dit artikel gaan we bekijken wat het ruitjespatroon zo speciaal maakt en wat het zo trendy is.

Klassiek en Tijdloos

Het ruitjespatroon, een stijl die al bekend is sinds dat we überhaupt zijn begonnen met het denken aan het inrichten van onze huizen. Dat betekent niet dat het een oubollige stijl is, het heeft zich namelijk door de jaren heen ontwikkeld tot een stijl die tijdloos is. Als je aan een bekende ruitjespatroon moet denken, dan komt waarschijnlijk Burberry als eerste in je op. Burberry heeft deze stijl zich echt toegeëigend en is dan ook medeverantwoordelijk geweest voor het blijvende succes van dit schitterende ruitjesmotief. Er is ook nog een andere ruitjespatroon die razend populair is als interieurdesign. Bekijk dit vloerkleed eens, het eerste wat je opvalt aan dit design is dat dit echt ruitjes zijn en geen vierkantjes. Dit motief wordt al eeuwen gebruikt voor vloerkleden en is altijd al schitterend geweest om in huis toe te passen.

Symmetrie

Het mooie van een ruitjespatroon is dat je de hele tijd hetzelfde patroon voorbij ziet komen, dit noemen we ook wel symmetrie. Net als arabesk kan dit als beeldende kunst worden gezien, het zorgt ook voor een eindeloze motief.

Overal op toepasbaar

Dit motief kunnen we overal in huis gebruiken, je kan denken aan vloerkleden, stoelen, banken, bedden, muren en zelfs je gordijnen. Het is dan wel belangrijk dat het niet to much wordt natuurlijk, probeer deze stijl subtiel toe te passen en je zal zien dat iedereen hiervan gaat houden. Daarnaast is de juiste kleurencombinatie ook van groot belang, dit heeft namelijk veel invloed op onze emotionele gezondheid. Wil je weten welke kleur wat met je doet? Lees dan deze blog!

Combineren is altijd mogelijk

Het combineren van een ruitjesmotief met andere stijlen is zeer eenvoudig, het is namelijk een stijl die niet druk hoeft te zijn en die makkelijk op de achtergrond zichtbaar kan blijven. De ruitjespatroon zoals dat meer op vierkantjes lijken, zien we vooral in combinatie met een landelijke woonstijl. De stijl die echt op ruitjes lijkt, wordt vooral in moderne inrichtingen gebruikt en draagt veel bij aan een frisse uitstraling.

3 Juni 2024
Breng stijl in je huis met de natuurlijke schoonheid van jute vloerkleden
Lees artikel
16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel