Klassieke vloerkleden zijn tijdloos!

29 Oktober 2020

Vloerkleden zijn al heel lang een begrip in ons leven, de oudste vloerkleed gaat zelfs terug tot in de 5e eeuw voor Christus. Klassieke vloerkleden zijn vandaag de dag nog steeds populair en zijn eigenlijk nooit uit de mode geweest. Vandaar dat we in dit artikel het gaan hebben over klassieke vloerkleden en wat deze nou zo bijzonder maken.

De schitterende patronen zijn vooral het eerste wat je gaat herkennen aan een klassieke vloerkleed.

Je hebt verschillende stijlen die zeker de moeite waard zijn om daar dieper op in te gaan.

Marrakesh vloerkleed

Deze vloerkleden herken je aan de canvas aan de rand van de vloerkleed die helemaal rondom gaan. Meestal is het een planten- of bloemenpatroon, maar soms zijn het ook figuurtjes die eindeloos doorgaan. Dit wordt ook wel arabesk genoemd en is een vorm van beeldende kunst. Deze patronen maken de Marrakesh vloerkleed echt uniek en de vloerkleed is een schitterende combinatie met een strak interieur. Je kan kiezen uit verschillende kleurencombinaties, deze zijn allemaal meegegaan in de tijd en de kans is groot dat je een vloerkleed zal vinden die het beste bij je interieur past.

Taj Mahal vloerkleed

Oorspronkelijk komen deze vloerkleden uit India, de patronen zijn vaak bloemen en planten die aan elkaar verbonden zijn. In het midden van de vloerkleden vind je een prachtige medaillon, je kan echt merken dat dit het oogappeltje is van de vloerkleed. Meestal zijn de patronen om het medaillon heen gemaakt, een Taj Mahal vloerkleed lijkt dan ook echt op een kunstwerk.

Perzische vloerkleed

De vloerkleden uit het voormalige Perzië zijn heel kleurrijk en hebben veel details, de beste Perzische vloerkleden komen van Iran (het hedendaagse Perzië). Soms geven ze een andere benaming aan deze vloerkleden, namelijk Oosterse vloerkleden. Meestal zijn de patronen van bloemen en planten, die komen allemaal in harmonie met elkaar overeen. In dit soort vloerkleden betrap je jezelf er iedere keer op dat je helemaal aan het wegdromen bent, dat komt doordat er zoveel details aanwezig zijn waar je heerlijk van kan genieten.

Welke vloerkleed past bij jou?

Een vloerkleed aanschaffen is natuurlijk een persoonlijke keuze, toch willen we je begeleiden bij die keuze. Het eerste wat je jezelf gaat afvragen, is de locatie en maat. Die hebben namelijk invloed op de volgende stappen. Vervolgens bekijk je welke kleuren het beste bij je interieur passen. Een klassieke vloerkleed mag gezien worden, je kan dus ook voor uitdagende kleuren kiezen. Het design wordt waarschijnlijk de meest lastige keuze, ze zijn namelijk allemaal schitterend. Gelukkig weet je op dit moment wel waar je naar moet zoeken.

3 Juni 2024
Breng stijl in je huis met de natuurlijke schoonheid van jute vloerkleden
Lees artikel
16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel