Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 4 november 2020

Wat is een modern vloerkleed?

Wat is een modern vloerkleed ?

We horen het steeds vaker ‘een modern vloerkleed’, maar welke vloerkleden vallen onder deze term en waaraan moeten ze voldoen? Daar gaan we in dit artikel allemaal achter komen, blijf dus vooral verder lezen!

Strak en minimalistisch design

Als we een modern interieur moeten definiëren, dan is het beste antwoord: strak met een minimalistisch design. Voor moderne vloerkleden geldt dit ook en dat gebeurt dan met verschillende vormen. Bij moderne vloerkleden kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van vierkante, rechthoekige of ruitjes patronen, zoals bij dit vloerkleed.

Abstracte vormen

Bij moderne vloerkleden kan je ook abstracte vormen tegenkomen, dit zijn vormen die iets anders aantonen dan wat ze daadwerkelijk zijn. Bijvoorbeeld een vloerkleed waar je diepte en hoogte in ziet, dit doen ze door gebruik te maken van bepaalde lijnen en kleuren.

Niet cultureel

Wanneer we kijken naar de stijl van een modern vloerkleed, dan zien we dat ze niet gebonden zijn aan een cultureel ontwerp. Moderne vloerkleden zijn daarom niet afkomstig van een bepaald gebied of land, zoals wel het geval is bij een Perzische vloerkleed bijvoorbeeld. Wel kunnen er patronen in verwerkt worden die oorspronkelijk van een bepaalde stijl afkomstig zijn. Uiteindelijk wordt er dan wel een creatieve draai aangegeven.

De juiste kleur

Natuurlijk kies je uit kleuren die in overeenstemming zijn met je smaak en dat bepaal je geheel zelf. Bij het bepalen van de juiste kleuren voor een modern vloerkleed kan je twee kanten opgaan, wil je bijvoorbeeld dat je vloerkleed het middelpunt wordt van de aandacht? Dan kan je het beste gaan voor kleuren die niet dichtbij elkaar zitten en die feller zijn (zoals dit). Hierdoor zal je vloerkleed veel meer opvallen en dat is precies wat je wilt. Is bijvoorbeeld de kleur grijs dominant in je interieur, kies dan voor de kleuren rood, oranje, blauw of groen.

Je kan er ook voor kiezen om het vloerkleed meer in de interieur op te laten gaan, dan kies je het beste voor kleuren die dicht bij elkaar liggen. Je kan ook bepaalde kleuren van je interieur laten terugkomen in je vloerkleed, dat brengt alles mooi in balans met je vloerkleed.

Conclusie

Een modern vloerkleed heeft dus een strak en minimalistisch design. Er kan ook gebruik worden gemaakt van abstracte vormen, hierdoor kan je bijvoorbeeld diepte of hoogte zien in het vloerkleed. Wanneer je op zoek bent naar het juiste kleurenpatroon, dan kan je twee kanten opgaan. Je kan je vloerkleed laten opvallen of laten meegaan in je interieur.