Thuis werken

31 Maart 2020

We verkeren met zijn allen in bijzondere tijden. Het is even wennen voor de meesten van ons. Ineens thuis aan het werk zijn in plaats van op kantoor met je collega’s.

 

Het dwingt ons om creatief te denken. Sommigen hebben geen speciaal ingerichte werkruimte in huis. We moeten ineens improviseren.

 

Om er enigszins een positieve draai aan te geven denken we in dit blog graag met je mee over de inrichting van een fijne thuiswerkruimte. Dit is een ietwat educatief blogje, maar we sluiten toch gezellig af.

 

Een goede stoel is als een troon

Het is een must om een comfortabele bureaustoel te hebben als je thuis werkt. Zoek er een die voldoende ondersteuning biedt voor je rug en die verstelbaar is. Zorg ervoor dat de armsteunen op zodanige hoogte worden ingesteld dat je schouders en armen ontspannen zijn.

 

Let er ook op dat je onderarmen goed worden ondersteund en je tegelijkertijd goed kunt aanschuiven aan je bureau. De zithoogte moet zo zijn ingesteld dat je met je voeten op de grond een hoek van 90° maakt met je benen. Stel de rugleuning in, zodat de holling van je onderrug op gelijke hoogte is als de bolling van de rugleuning.

 

Een bureau naar jouw wens

Je bureau moet minstens 80 cm diep zijn, zodat je een goede kijkafstand kunt aanhouden (als je een flatscreen gebruikt). Als de armsteunen van je stoel goed zijn ingesteld, moet het werkblad even hoog zijn als de armsteunen wanneer je zit.

 

De hoogte van je bureau moet in te stellen zijn tussen 62 tot 82 cm. Geef je benen ook de ruimte. Houd minimaal 65 cm diepte en 60 cm breedte aan.

 

Kijkafstand en kijkhoek

De kijkafstand is afhankelijk van het formaat van je scherm. Even een overzichtje van de ideale afstand per formaat. De ideale afstanden: 50 cm bij 14 inch, 60 cm bij 15 inch, 70 cm bij 17/18 inch en 90 cm bij 21/22 inch. Uiteraard is er een toelaatbare speling.

 

En tot slot: je toetsenbord

Je toetsenbord moet zo’n 10 cm van je bureaublad af staan. Gebruik je een laptop? Sluit dan een toetsenbord aan en zet de laptop op een speciale stand.

 

Dat mag wat kosten!

Dat is nog waar ook. Maar wist je dat jouw werkgever verantwoordelijk is voor de inrichting van een behoorlijke thuiswerkruimte? Maak dit dus vooral bespreekbaar.

 

Een fijn kleedje voor je voeten?

Wij kunnen het niet laten. Het fijne van thuiswerken is toch wel dat je lekker je schoenen uit kan laten zonder dat je gekke blikken krijgt. Wat is er nu lekkerder dan een fijn kleedje voor onder je voeten. Vooral een hoogpolig vloerkleed is fijn om met de voeten over te strelen. Let er alleen op dat het wat moeilijker rollen is met een bureaustoel op een hoogpolig. Wellicht dus goed om een klein vloerkleed onder je bureau te plaatsen.

 

Veel succes en gezondheid toegewenst in deze tijden.

3 Juni 2024
Breng stijl in je huis met de natuurlijke schoonheid van jute vloerkleden
Lees artikel
16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel