Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 17 januari 2021

Een bohemian woonstijl is veel meer dan een natuurlijke look

In dit artikel gaan we het hebben over een bohemian woonstijl, dat is een stijl waarbij je de natuur meer in huis wilt laten brengen. Velen vinden het erg fijn om in de natuur te zijn, omdat natuur ons rust geeft. Je kan op verschillende manieren een bohemian woonstijl in huis halen en wij gaan je vertellen hoe je deze stijl het beste kan toepassen.

Planten

We beginnen natuurlijk met planten, hoe meer groene bladeren de planten hebben, des te beter ze zijn om een bohemian woonstijl te creëren. Probeer het wel te houden op één gedeelte van de wereld, anders kan het al snel chaotisch overkomen. Wil je bijvoorbeeld meer de tropische kant op? Kies dan voor mooie palm kamerplant of neem een bananenplant en geniet van zijn grote groene bladen. Je kiest meestal voor een gedeelte van de wereld waar je gezin echt naar verlangt. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je ieder jaar van geniet van je vakantie in Italië, probeer dan te onderzoeken welke planten daar veel voorkomen en introduceer die dan in je woonkamer.

Het gebruiken van de juiste kleuren

Groen zal je over het algemeen vaak gebruiken om een bohemian draai te geven aan je interieur, maar dat moet natuurlijk niet te veel gaan overheersen. Vandaar dat we je aanraden om ook te kijken naar de kleuren okergeel en lichtbruin. Dit zijn kleuren die je goed kunt combineren met groen en die veel bijdragen aan een bohemian woonstijl. Daarnaast merken we op dat gouden tinten het ook erg goed doen om een natuurlijke uitstraling te creëren, vooral als je voor de Arabische gedeelte van de wereld kiest!

Houten en rieten meubels

Een houten tafel met bijvoorbeeld zwarte poten is schitterend om in huis te hebben en brengt echt de natuur in huis. Zoals we al zeiden doet lichtbruin het erg goed en vandaar dat houten meubels erg belangrijk zijn om toe te voegen aan je interieur. Rieten mandjes zal je ook in iedere bohemian huisinrichting tegenkomen en is een must voor je woning wanneer je naar een bohemian woonstijl streeft. Je kan ook denken aan een rieten lampenkap, op die manier zorg je er ook voor dat je een natuurlijke verlichting krijgt.

Een vloerkleed voor de finishing touch

Elk huis heeft een vloerkleed, ongeacht welke tijd van het jaar het is. Wij vinden het hartstikke leuk om je te helpen bij het realiseren van de woonstijl waar je gek op bent. Daarnaast vinden we het nog leuker om je te helpen met het juiste vloerkleed die je woonstijl meer uitdrukt. Bij een bohemian woonstijl is het belangrijk om te kijken naar een natuurlijke kleur. Zoals een bruin of groen vloerkleed doen het daarbij erg goed. Natuurlijk moeten we ook de houten en rieten meubels niet vergeten, wij hebben het perfecte vloerkleed die dit allemaal combineert. Maak kennis met het Maratta vintage vloerkleed, dit is een vloerkleed die bruin is van kleur en waarbij je de jaarringen van een boomstam terug kunt zien. Dit is de finishing touch die jouw bohemian huis nodig heeft en vandaar dat we je dit vloerkleed dan ook aanraden.

Je weet nu hoe je een bohemian woonstijl kan realiseren. Het kiezen van een werelddeel die je wilt vertegenwoordigen is erg belangrijk hierin. Daarnaast gaan de planten, kleuren en meubels een grote rol spelen in het realiseren daarvan