Industriele vloerkleden

De industriële woonstijl is een prachtige stijl met veel beton, staal en onbewerkt hout. De industriële vloerkleden kunnen dan een mooie aanvulling hebben en verschillende karakteristieke eigenschappen geven. De industriële stijl staat voornamelijk bekend om het strakke en wat donkerdere uiterlijk. Bekijk de vloerkleden en beslis welke het mooiste bij jou thuis past. Twijfels of heb je advies nodig? Neem contact op, dan helpen we je graag verder. 

Combineren van een industrieel vloerkleed 

De materialen waarmee je een industrieel tapijt combineert kan de uitstraling versterken of verzwakken. Een industrieel vloerkleed kun je perfect combineren met stoere materialen zoals ijzer, metaal, leer en robuust hout. Daarmee creëer je de stijl die jij graag wil. Betonnen vloeren en bakstenen zijn een prachtige basis voor een industriële woonstijl, maar ook met een neutrale basis kom je ver.  

 

Vloerkleed industrieel interieur: een stoer karakter 

De industriële woonstijl kun je baseren op een fabriekshal. Zowel de uitstraling als de materialen die hier worden gebruikt. Om het stoere uiterlijk aan te passen naar een woonkamer of slaapkamer kun je een vloerkleed neerleggen en planten neerzetten. Op deze manier haal je het kille van een loods of fabriekshal uit huis maar behoud je het stoere uiterlijk. Het industrieel vloerkleed geeft net dat beetje extra en kan de ruimte helemaal afmaken.   

 

Soorten industriële vloerkleden 

Welk industrieel vloerkleed past het beste in jouw industriële woonstijl? Hier zijn verschillende opties voor, het is dus volledig afhankelijk van jouw wensen. Zo kun je kiezen voor wit/beige hoogpolige vloerkleden als contrast op de harde en stoere materialen. Maar ook voor jute kleden of vintage kleden. Elk soort vloerkleed geeft andere karakteristieke eigenschappen aan de ruimte. 

 

Hoe onderhoud je een industrieel vloerkleed? 

Het onderhoud van een industrieel vloerkleed is simpel. Het is allereerst belangrijk om regelmatig te stofzuigen. Daarbij zit een ongeluk in een klein hoekje, geen probleem maar zorg dat je vlekken direct verwijderd. Dit kun je het beste doen door een schone doek in de punt licht vochtig te maken en de vlek naar buiten te deppen. Zorg er wel voor dat je de vlek weg dept en niet wrijft. Als je gaat wrijven zal de plek er alleen maar verder in gaan. Zorg tot slot dat je het vloerkleed regelmatig omdraait om slijtage aan één zijde te voorkomen. 

 

Industriële vloerkleden bij Flycarpets 

Flycarpets doet er alles aan om vloerkleden aan te bieden voor de beste kwaliteit met een laagsteprijsgarantie. Daarbij ervaar je van gratis verzending door heel Nederland en België. Voor 17.59 uur besteld? Dan heb je het vloerkleed de volgende dag al in huis. Kies uit een ruim assortiment industriële vloerkleden. Voor advies of meer informatie, neem contact op of kom langs in onze showroom.