Zó berg je een vloerkleed het beste op

9 April 2021

Het is eindelijk weer lente, tijd om dat dikke vloerkleed op te bergen en je klaar te maken voor warme temperaturen. Het is wel belangrijk om je vloerkleed op de juiste manier op te bergen, anders is de kans groot dat je de volgende winter daar minder van kan genieten. Wij gaan je uitleggen hoe je het beste een vloerkleed kan opbergen.

Goed schoonmaken

We bergen een vloerkleed vaak op in een kelder of op zolder, dit zijn vaak ideale plekken voor schimmel en ongedierte. Het is daarom belangrijk dat je jouw vloerkleed goed schoonmaakt, probeer ook alle vlekken te verwijderen (vooral als het etensresten zijn). Op die manier geef je schimmel en ongedierte geen kans om zich uit te leven op je vloerkleed. Daarnaast doe je er ook goed aan om je zolder of kelder is een flinke schoonmaakbeurt te geven. Dan weet je namelijk zeker dat er niks is dat je vloerkleed kan aantasten.

In katoen wikkelen

Wanneer je een vloerkleed voor een langere tijd opbergt, kan je het beste die wikkelen in katoen. Je vloerkleed moet namelijk kunnen ademen en katoen is daar de beste oplossing voor. Probeer tussen de 6 à 12 maanden de vloerkleed te controleren, je bent er dan op tijd bij als er iets aan de hand is met je vloerkleed.

De omgeving onderhouden

Een opbergruimte kan je niet 12 maanden lang laten zoals het is, vandaar dat we je ook aanraden de ruimte om het half jaar schoon te maken. Perfect te combineren met het controleren van je vloerkleed.

Vermijdt zware spullen

Probeer te voorkomen dat er zware spullen op je vloerkleed terechtkomen, hierdoor kan die gaan vervormen en is die waarschijnlijk niet meer te redden. Het oprollen van een vloerkleed is op de lange duur niet zo goed, maar dat kan je door je vloerkleed aan de grond te tapen nog wel rechttrekken. Een vouw daarentegen is vaak niet meer mogelijk om uit je vloerkleed te krijgen en dat is een ramp natuurlijk.

Dit is de beste manier om je vloerkleed op te bergen, wil je in de lente en de zomer ook een vloerkleed? Ga dan voor een dun vloerkleed die lekker fris is, zoals deze Adrasos vloerkleden!

3 Juni 2024
Breng stijl in je huis met de natuurlijke schoonheid van jute vloerkleden
Lees artikel
16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel