De juiste maat vloerkleed

23 September 2020

Als je erachter bent gekomen welk vloerkleed je wilt, dan is de volgende stap de juiste maat. Natuurlijk ligt dat helemaal aan je eigen smaak, echter kan het nog steeds een lastige keuze zijn om daar achter te komen. In dit artikel gaan we je daarbij helpen en geven we je tips die je kan gebruiken om de juiste maat te bepalen.

Woonkamer

Er zijn verschillende maten waaruit je kan kiezen bij een vloerkleed, om het makkelijk te houden delen we het in 3 gedeeltes op: klein, middel en groot.

Een klein vloerkleed is bescheiden en vooral aan te raden bij een kleine woonkamer. Je wilt namelijk niet dat het tapijt overdreven groot is en je jouw vloer niet meer goed kan zien. Natuurlijk kan je ook een klein vloerkleed in een grote woonkamer leggen, je woonkamer kan daardoor veel groter lijken.

Wil je meubels in de woonkamer met elkaar verbinden? Dan moet je waarschijnlijk een middelgroot tapijt aanschaffen. Je begint dan een klein stukje onder het bankstel en zorgt ervoor dat de stoelen en salontafel op de vloerkleed staat.

Bij een grote hoekbank moet je al snel aan een groot vloerkleed denken, alleen dan lijkt het op één geheel namelijk. Vooral bij grote kamers wil je duidelijk laten zien wat de woonkamer gedeelte is, met een grote vloerkleed kan je makkelijk een ‘wooneiland’ creëren.

Eettafel

Bij een eettafel is het belangrijk dat de stoelen en tafel boven op de vloerkleed gezet worden. Daarbij moet er voldoende ruimte zijn om de stoelen uit te schuiven. Een rechthoekige tafel plaatsen de meeste mensen aan de lange zijde hun stoelen. Ook aan de korte zijde worden er soms stoelen geplaatst, denk bijvoorbeeld aan een babystoel. Houd er dus rekening mee dat aan de korte zijde ook genoeg ruimte is om een stoel aan te schuiven.

Slaapkamer

De maat van vloerkleed is bij een slaapkamer afhankelijk van de plek waar je die wilt plaatsen. Wil je een vloerkleed onder je voeten hebben wanneer je jouw bed uitstapt? Dan heb je een groot vloerkleed nodig, zodat je aan beide zijkanten van jouw bed een tapijt onder je voeten hebt. Je kan ook meerdere kleine vloerkleden rondom je bed plaatsen, dat zijn dan wel dezelfde natuurlijk. Ter decoratie kan je ook een tapijt voor je bed plaatsen, hiermee kan je een leuke draai geven aan jouw slaapkamer.

Maak gebruik van tape

Wil je een beter beeld krijgen van de mogelijkheden? Tape dan de plaats af waar je een vloerkleed wilt leggen, dan kan je goed inbeelden hoe een vloerkleed eruit komt te zien.

3 Juni 2024
Breng stijl in je huis met de natuurlijke schoonheid van jute vloerkleden
Lees artikel
16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel