Vloerkleden en huisdieren

27 Februari 2024

Het kiezen van een vloerkleed wanneer je huisdieren hebt, kan een uitdaging zijn. Wij begrijpen dat je huisdier een deel van de familie is en dat je interieur zowel stijlvol als praktisch moet zijn. In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over vloerkleden en huisdieren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij zowel je viervoeter als je woonstijl.

Wat voor vloerkleed met huisdieren (katten en honden)?

Voor huishoudens met zowel katten als honden zijn laagpolige vloerkleden een uitstekende keuze. Deze vloerkleden bieden minder ruimte voor haren om zich te nestelen en zijn minder aantrekkelijk voor katten om aan te krabben, terwijl ze ook gemakkelijker schoon te maken zijn na hondenplezier. Duurzame synthetische materialen zoals polypropyleen of polyester zijn ideaal vanwege hun weerstand tegen slijtage en eenvoudige onderhoud, waardoor ze perfect zijn voor de dynamiek van een huis vol huisdieren. Bovendien zijn wasbare vloerkleden een handige keuze voor huisdiereigenaren, omdat ze gemakkelijk in de wasmachine gereinigd kunnen worden, wat een uitkomst biedt voor het snel en effectief aanpakken van ongelukjes en vlekken. Een andere slimme strategie is het kiezen van een vloerkleed in dezelfde kleur als de haren van je huisdier. Dit helpt om de zichtbaarheid van losse haren tussen de schoonmaakbeurten door te verminderen, waardoor je woonruimte er netter uitziet.

Het schoonhouden van een hoogpolig vloerkleed van dierenharen is vaak lastiger door de diepe vezels. Ook kunnen de klauwtjes van je hond of kat makkelijk vast komen te zitten in de lange lussen. Dit is niet fijn voor je huisdier en kan de levensduur van je vloerkleed verkorten.

Vloerkleed met een liggende hond erop

Hoe verwijder je hondenurine/kattenurine uit een vloerkleed?

Het ongelukje is gebeurd: je trouwe viervoeter heeft zijn of haar territorium gemarkeerd op je favoriete vloerkleed. Geen zorgen, met dit stappenplan krijg je jouw vloerkleed weer fris en schoon. En voor de diepe reiniging introduceren we de perfecte tapijtreiniger voor deze klus.

  1. Absorbeer de urine: Zodra je het ongelukje ontdekt, handel snel! Gebruik keukenpapier of een witte doek om zoveel mogelijk urine te absorberen. Druk stevig op de natte plekken om de vloeistof op te nemen, maar wrijf niet, want dit kan de urine dieper in de vezels duwen.
  2. Spoel met koud water: Na het absorberen, spoel het getroffen gebied zorgvuldig met koud water. Dit helpt om de urine te verdunnen en verdere vlekken te voorkomen. Dep opnieuw met een schone doek om het overtollige water op te nemen.
  3. Behandel de vlek: Meng een oplossing van water met een mild wasmiddel. Breng dit mengsel voorzichtig aan op de urinevlek. Gebruik een schone doek om de oplossing in de vlek te deppen, niet te wrijven. Dit helpt om de urine en eventuele geur te neutraliseren.
  4. Gebruik een tapijtreiniger: Voor hardnekkige vlekken en geuren is het tijd om een tapijtreiniger in te zetten. Kies voor een enzymatische reiniger die speciaal is ontworpen om huisdierenurine af te breken. Volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.
  5. Neutraliseer de geur: Als de geur aanhoudt, maak dan een oplossing van gelijke delen water en azijn. De azijn werkt als een natuurlijke geurneutralisator. Breng de oplossing aan op het getroffen gebied en laat het even intrekken voordat je het grondig uitspoelt en droogdept.
  6. Laat het vloerkleed drogen: Zorg ervoor dat het vloerkleed volledig droog is voordat je het weer gebruikt. Je kunt het in de lucht laten drogen of een ventilator gebruiken om het proces te versnellen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de kleuren van je vloerkleed kan vervagen.

 

Wasbaar vloerkleed Solid

Hoe verwijder je hondenpoep/kattenpoep uit een vloerkleed?

Het verwijderen van huisdierenpoep uit een vloerkleed vereist een zorgvuldige aanpak om zowel de vlek als de geur aan te pakken. Verwijder eerst zoveel mogelijk van de vaste stoffen met een schepje of stevig karton. Maak een schoonmaakoplossing van water en een mild reinigingsmiddel en dep de vlek. Laat het mengsel inwerken en dep het daarna droog. Voor hardnekkige vlekken of geuren kan een enzymatische reiniger de beste oplossing zijn.

Hoe verwijder je dierenharen uit een vloerkleed?

Dierenharen kunnen zich snel ophopen in een vloerkleed, vooral in huishoudens met meerdere huisdieren. Regelmatig stofzuigen met een speciaal mondstuk voor vloerkleden en tapijten is essentieel. Voor een diepere reiniging kunnen rubberen bezems of schoonmaakhandschoenen wonderen doen; de statische elektriciteit helpt om de haren te verzamelen. Een pluisroller kan ook effectief zijn voor kleinere gebieden of voor een snelle touch-up. Voor vloerkleden die bijzonder vatbaar zijn voor huisdierenharen, overweeg een wasbaar vloerkleed dat gemakkelijk in de machine gereinigd kan worden, waardoor het onderhoud een stuk eenvoudiger wordt.

Door deze tips te volgen, kun je genieten van een schoon en stijlvol huis, ongeacht de uitdagingen die huisdieren met zich meebrengen. Bij Flycarpets vinden we het belangrijk dat je een vloerkleed vindt dat zowel aan je esthetische wensen voldoet als praktisch is voor je huisdieren.

11 Maart 2024
Vloerkleden voor de perfecte babykamer: De beste keuze voor jouw kleintje!
Lees artikel
5 Maart 2024
Vintage vloerkleden: Een stijlvolle reis door de tijd!
Lees artikel
27 Februari 2024
Vloerkleden en huisdieren
Lees artikel