Hoe hou je het beste warmteverlies tegen?

16 December 2020

Daken en muren

Het isoleren van je huis is waarschijnlijk de beste manier om warmteverlies tegen te gaan. Specifiek hebben we het dan over het isoleren van je muren en daken. Op die manier zal je flink snijden in je gasrekening, er ontsnapt zeer weinig warmte uit je huis namelijk. Niet alleen in de winter zal het je geld schelen, ook in de zomer, dit komt omdat isolatiemateriaal ervoor zorgt dat er geen warmte binnenkomt.

Meubels

Er zijn ook andere manieren om je huis beter te isoleren, denk bijvoorbeeld aan grote meubels die je tegen de muren plaatst, zoals een bankstel of een kast. Deze grote meubels zullen de warmte dan opvangen en hierdoor zal het in je huis warmer blijven. Probeer daarom je bankstel of kast niet voor de kachel te zetten, die zal dan voornamelijk de meubels verwarmen en je zal daardoor meer moeten stoken om het huis te verwarmen.

Dubbelglas

Wanneer de ramen in je huis enkele beglazing zijn, dan ontsnapt er veel warmte uit je huis en dat kan je het beste oplossen door dubbele beglazing te nemen. Daarnaast zorgt dubbele beglazing ook ervoor dat de kou niet naar binnenkomt en dat ga je in de winter zeker waarderen!

Vloerkleed

Naast het isoleren van je muren en daken helpt een vloerkleed ook tegen warmteverlies in huis. De warmte zal namelijk in je isolerend vloerkleed trekken en dat zal het huis warmer maken. Natuurlijk zal het ook warmer aan je voeten voelen en je kan dan ook de temperatuur in huis lager zetten. In de winter kan je het beste voor hoogpolige vloerkleden gaan, ze passen uitstekend in dit seizoen. Daarnaast voelen hoge polen heerlijk zacht en warm aan je voeten. Heb je tegels in huis? Overweeg dan zeker een vloerkleed, tegels zijn in de winter erg koud namelijk!

Conclusie

Dit zijn de belangrijkste tips om je huis beter te isoleren, het is dus vooral belangrijk om te kijken naar je daken en muren. Tegen je muren kan je het beste grote meubels plaatsen, zoals een bankstel of een kast. Daarnaast is het belangrijk dat je ramen zijn voorzien van dubbele beglazing, anders kan de warmte makkelijk ontsnappen en is je huis dus minder isolerend. Tenslotte helpt een hoogpolige vloerkleed goed om je huis beter warm te houden en het zorgt voor warme voetjes in de winter!

16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel
11 Maart 2024
Vloerkleden voor de perfecte babykamer: De beste keuze voor jouw kleintje!
Lees artikel