Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 5 mei 2021

Handgemaakte vloerkleden hoeven niet duur te zijn!

Als we denken aan een handgemaakte vloerkleed, dan komen gelijk astronomische bedragen in ons hoofd naar boven. Dit is niet altijd het geval, het kan zelfs even duur zijn als een vloerkleed die door een machine is gemaakt.

De verschillende manieren

Om te begrijpen waar de prijzen op gebaseerd zijn, is het belangrijk om erachter te komen welke techniek achter de handgeweven vloerkleden zitten.

Getufte vloerkleden

Laten we beginnen met de hand getufte vloerkleden, dit is een vloerkleed die gedeeltelijk mechanisch wordt gemaakt en gedeeltelijk met de hand. Het proces begint bij het spannen van een canvasdoek en met handgereedschap garen ze lusjes op de voor- en achterkant van het doek. Het is een simpele techniek om een vloerkleed te knopen en is niet tijdrovend. Hierdoor is de prijs ook erg aantrekkelijk gebleven, dat neemt niet weg dat het vaak schitterende vloerkleden zijn en waar je heel lang van kan genieten. Onze Delhi vloerkleden zijn met de hand getuft en zijn schitterende handgemaakte vloerkleden!

Handgeweven vloerkleden

Bij een vloerkleed dat met de hand geweven is, worden er vezels samengedrukt met behulp van dunne draden. Dit is een techniek die al eeuwenlang gebruikt wordt bij verschillende culturen. Kenmerkend aan deze vloerkleden is dat ze dun zijn, vandaar dat ze heerlijk zijn om in de zomer op je vloer te leggen. Handgeweven vloerkleden bewijzen trouwens ook dat hoge kwaliteit vloerkleden niet duur hoeven te zijn. Ze hebben namelijk een zeer lange levensduur en zijn prachtig om te zien.

Geknoopte vloerkleden

Zoals de naam al zegt, is de basis van dit vloerkleed het leggen van knopen. Het is wat lastiger om te maken dan vloerkleden die geweven zijn, vandaar dat ze vaker wat duurder zijn. Maar maak je geen zorgen, de prijs is nog steeds aantrekkelijk genoeg om het aan te schaffen. Onze Ventura modellen zijn geknoopt met de hand. Bij dit model lijken de knopen allemaal op kleine bolletjes.

Bij Perzische tapijten wordt er ook gebruik gemaakt van tapijtknopen, maar ze doen dit wel in combinatie met het weven. Ze knopen namelijk als eerste twee kettingdraden en zullen die gebruiken om te gaan weven. Het maken van een Perzische vloerkleed kan wel tot zes jaar duren! Je begrijpt nu waarschijnlijk meer waar de prijs vandaan komt.