Een vloerkleed met de ideale vorm

14 Oktober 2020

Er zijn verschillende soorten vloerkleden waaruit je kunt kiezen, de vorm is dan soms lastig te bepalen bij je keuze. Vandaar dat we in dit artikel dieper ingaan over de uitstraling van de verschillende vormen vloerkleden die er zijn.

Rechthoekig vloerkleed

Dit zijn vloerkleden die het meeste aangeschaft worden, een rechthoekig vloerkleed zorgt ervoor dat je een gedeelte van een kamer specificeert. Denk bijvoorbeeld aan een open keuken die doorloopt naar de woonkamer, je laat dan met een rechthoekig vloerkleed zien dat de bankstel en salontafel onderdeel zijn van de woonkamer. Daarnaast accentueert het rechthoekige vloerkleed een kamer met dezelfde vorm, dat kan de kamer extra mooi maken.

Vierkant vloerkleed

Een vierkant vloerkleed kan een goed idee zijn voor verschillende doeleinden, denk bijvoorbeeld aan een hoek die je wilt inrichten. Je kan dan een paar stoelen erop zetten en op die manier geef je echt een leuke draai aan je hoek. Een vierkant vloerkleed staat ook leuk bij een hoekbank, zorg er dan wel voor dat je het precies in de hoek van je bank plaatst. Het lijkt er dan écht op alsof het vloerkleed bij je hoekbank hoort en dat ziet er schitterend uit.

Omdat vierkante vloerkleden aan iedere zijde even lang zijn, kan je ze makkelijk plaatsen bij ruimtegebrek. Je hoeft dan niet alle meubels te verplaatsen om ervoor te zorgen dat je vloerkleed er goed bij past.

Rond vloerkleed

Heeft je interieur veel rechte en hoekige vormen? Kies dan voor een rond vloerkleed, op die manier is alles goed in balans en krijgt je kamer een mooie uitstraling. Ronde vloerkleden plaats je meestal in een kamer die maar één bestemming heeft, zoals een slaapkamer of kinderkamer. Je kan ook proberen om gebruik te maken van twee of meerdere ronde vloerkleden, dit doe je meestal in combinatie met verschillende kleuren. Je kan zelfs de vloerkleden over elkaar heen leggen om een speels effect te krijgen.

Een rond vloerkleed kan je ook een gedeelte onder je meubel leggen, zoals een bed of kast. De rondheid van je vloerkleed valt dan veel minder op, maar wel genoeg om te combineren met het interieur.

Gebruik tape

Ben je nog niet zeker welke vorm vloerkleed het beste bij je interieur past, plak dan de plaats waar je een vloerkleed wilt leggen met tape af. Op die manier kan je goed inbeelden of het vloerkleed bij je stijl gaat passen.

Conclusie

Zoals je hebt gelezen, toon je met een rechthoekig vloerkleed een gedeelte van de kamer aan. Als je een hoek wilt inrichten, dan kan je ook voor een vierkant vloerkleed gaan. Je kan een vierkant vloerkleed ook goed gebruiken bij ruimte gebrek, omdat iedere zijde even lang is. Een rond vloerkleed zorgt voor een leuk effect bij een hoekige interieur en geeft je kamer meer balans. Je kan ook proberen om gebruik te maken van twee of meerdere ronde vloerkleden, dan kan je bijvoorbeeld meer spelen met de kleuren.

 

 

13 Februari 2024
Vind het perfecte vloerkleed voor jouw donkere vloer!
Lees artikel
13 Februari 2024
Welk vloerkleed voor een lichte vloer?
Lees artikel
31 Januari 2024
Hoe verwijder je vouwen uit een vloerkleed?
Lees artikel