Zo vind je een buitenkleed die perfect in je tuin past

15 Juli 2022

Vloerkleden zijn niet alleen binnenshuis een goed idee, ook in de tuin, balkon of terras zal je hiervan genieten en zal je hiermee een ware make-over geven aan je tuin. Je hebt dan wel een vloerkleed nodig die behoorlijk slijtvast zijn en opgewassen zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Vandaar dat wij je speciale buitenkleden aanbieden waar je het beste van zal genieten. Maar welk buitenkleed zal het beste in je tuin passen? Na het lezen van dit artikel zul je daar een veel beter beeld van hebben:

De juiste vorm en maat

Voordat je naar de stijl kijkt, is het belangrijk dat je bekijkt welke vorm het beste in je tuin zal passen. Bij een grotere oppervlakte kan je denken aan rechthoekige buitenkleden. Ideaal om onder je tuintafel te plaatsen en zo je tuinmeubelen met elkaar te verbinden! Wil je liever een leuk hoekje maken in je tuin, terras of balkon? Dan is het misschien een goed idee om voor een rond vloerkleed te gaan. Met dit soort vloerkleden kan je goed laten zien dat je een speciaal hoekje hebt gecreëerd, denk bijvoorbeeld aan een trendy loungehoekje.

Naast de vorm is ook het formaat belangrijk om te bepalen. Je wilt namelijk niet hebben dat je eerder een deurmat hebt aangeschaft, dan een buitenkleed. Als tip geven wij altijd mee om de vloer af te tapen waar je het buitenkleed wilt plaatsen. Je zal dan een veel betere indruk krijgen hoe de vorm en formaat van het beoogd vloerkleed zal overkomen in je tuin.

Bohemian of toch Scandinavisch?

De stijl die je naar voren wilt brengen is een belangrijke factor bij het uitzoeken van het ideale buitenkleed. De interieurstijlen lopen sterk uiteen maar over het algemeen zien we de volgende stijlen terug:

  • Bohemian
  • Botanisch
  • Industrieel
  • Landelijk
  • Modern
  • Retro
  • Romantisch
  • Scandinavisch
  • Oosters

Elke stijl heeft zijn unieke charmes en vandaar dat je er goed aan doet om ze allemaal goed tot je te nemen. Kan je niet kiezen, dan kan je ook voor een combinatie van verschillende stijlen kiezen. Eigenlijk heb je in een tuin altijd wel de bohemian of botanische stijl en kan je daar een Scandinavische draai aan geven door te kiezen voor een Scandinavisch buitenkleed.

Aansluitende kleuren

Als laatste maar zeker niet de minste kijk je naar de kleuren. Bepaal welke kleuren je wilt toepassen in je tuin, terras of balkon en neem dat mee bij het uitkiezen van je buitenkleed. Het belangrijkste is dat je bepaalde fellere kleuren verwerkt in je kleurencombinatie, zodat je interieur niet te saai overkomt en dit kan je op verschillende manieren doen. Zo kan je de fellere kleuren in je buitenkleed verwerken, zoals bij deze buitenkleed. Vervolgens kan je dan bijvoorbeeld voor rode bloemen of kussens gaan in je tuin om de kleuren met elkaar te verbinden. Als je het gevoel hebt dat de fellere kleuren dan net iets te veel worden, kan je kiezen voor een neutraler buitenkleed.

 

3 Juni 2024
Breng stijl in je huis met de natuurlijke schoonheid van jute vloerkleden
Lees artikel
16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel