Wat maakt een Scandinavisch interieur nou zo bijzonder?

25 Januari 2021

Je hebt het vast wel een keer gehoord “een Scandinavisch interieur”, maar wat maakt dit nou zo bijzonder? Dat gaan we jou allemaal uitleggen in dit artikel, laat je ontdekkingsreis beginnen!

Een houten vloer en witte muren

Scandinaviërs wonen vooral buiten de stad vaak in houten huizen, dat gaat natuurlijk gepaard met een schitterende houten vloer. Vandaar dat een belangrijk onderdeel van een Scandinavisch interieur een houten vloer is. Het is dan wel belangrijk dat het zo natuurlijk mogelijk eruit ziet, wij raden je een massief houten vloer aan te schaffen. Daar zie je veel beter de groeven tussen de planken in en geeft veel meer robuustheid.

De mensen van het noorderlicht maken ook langere wintermaanden mee, die gaan gepaard met slechts een paar uur daglicht per dag! Vandaar dat ze het zo licht mogelijk willen maken in huis en dat kan je natuurlijk het beste doen met witte muren. Als je niet zo gek bent op witte muren, dan kan je ook voor beige of lichtgrijs gaan.

Natuurlijke accessoires

Een Scandinavisch interieur heeft een rustige uitstraling en is daarnaast ook minimalistisch. Dat betekent niet dat je geen decoratie mag plaatsen, sterker nog, je kan verschillende spullen in huis plaatsen en nog de rust behouden. Probeer wel voor natuurlijk ogende producten te gaan, denk bijvoorbeeld aan rieten mandjes en een leuke decoratievacht. Wat ook een leuk idee is, om houten kaarsenhouders die nog een vorm van de doorsnede van een boomstam hebben. Kamerplantjes geven ook die natuurlijke vibe die nodig is voor je Scandinavische look.

Moderne meubels

Je kent Scandinavië ook als de thuisbasis van Ikea, het zou je dan ook niet verbazen dat een belangrijk onderdeel van hun interieur moderne meubels zijn. Je kan gaan voor moderne houten meubels, die vullen gelijk de natuurlijke look voor je in. Daarnaast kan je ook gaan voor industriële lampen, zolang het maar niet overheerst. Probeer dan ook voor een gloeilamp te gaan waar je de lichtdraad ziet branden, die geven in de avond echt een leuk effect aan je Scandinavisch interieur.

Een Scandinavische vloerkleed

Onze buren in het noorden maken vaak koude winters mee, vandaar dat ze al eeuwen lang vloerkleden met de hand maken en dat ze er een rijke geschiedenis aan hebben overgehouden. Het ruitjespatroon is schitterend om op een vloerkleed te zien en horen echt bij Scandinavië. Vandaar dat je een Scandinavische vloerkleed nodig hebt om de finishing touch aan je Scandinavisch interieur. De vloerkleden zijn trouwens wit van kleur, dat komt omdat (zoals we eerder hebben besproken) ze alles zo licht mogelijk willen houden.

Dit was onze ontdekkingsreis door het Scandinavisch interieur, je bent nu goed op de hoogte wat er nodig is om jouw huis te transformeren naar deze populaire huisstijl.

3 Juni 2024
Breng stijl in je huis met de natuurlijke schoonheid van jute vloerkleden
Lees artikel
16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel