Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 28 december 2023

Warme voeten en stijlvolle ruimtes met hoogpolige vloerkleden!

Voel je de kou tot in je tenen deze winter? Een hoogpolig vloerkleed kan de ideale oplossing zijn voor een warmere en gezelligere sfeer in je huis. Maar deze tapijten bieden meer dan alleen warmte onder je voeten. Ze zijn een symbool van comfort en stijl, en brengen tal van voordelen met zich mee. In deze blog ontdek je alles over de unieke eigenschappen en voordelen van hoogpolige vloerkleden, en hoe ze een verschil kunnen maken in jouw woonruimte.

Wat is een hoogpolig vloerkleed? 

Een hoogpolig vloerkleed kenmerkt zich door de langere vezels of polen, die doorgaans langer zijn dan die van standaard tapijten. Deze langere polen bieden extra zachtheid en comfort, waardoor het vloerkleed ideaal is voor gebruik in woon- en slaapkamers. Hoogpolige vloerkleden variëren in stijl en ontwerp, wat ze geschikt maakt voor een breed scala aan interieurontwerpen. Ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar bieden ook praktische voordelen zoals verbeterde warmte en een aangenaam gevoel onder de voeten.

 

Wat betekent hoogpolig? 

Hoogpolig verwijst naar de lengte van de polen of vezels in een tapijt. Deze langere polen bieden een zachter en comfortabeler loopoppervlak in vergelijking met laagpolige tapijten. Bovendien dragen ze bij aan de esthetiek van het tapijt door diepte en textuur toe te voegen. Hoogpolige tapijten zijn ook effectief in het absorberen van geluid, wat ze een goede keuze maakt voor kamers waar een rustige en ontspannen sfeer gewenst is. In de slaapkamer kunnen hoogpolige vloerkleden bijdragen aan een gevoel van comfort en luxe, terwijl ze ook een zachte en warme ondergrond bieden.

 

Hoeveel mm is een hoogpolig tapijt? 

De 'hoogpoligheid' van een tapijt verwijst naar de lengte van de vezels, gemeten in millimeters. Tapijten met vezels die langer zijn dan 12 mm worden over het algemeen als hoogpolig beschouwd. De dikte van de vezels kan variëren, met sommige tapijten die vezels hebben tot 70 mm of langer voor extra zachtheid. Deze dikte is belangrijk voor het comfortniveau van het tapijt, met dikkere vezels die een vollere en zachtere ervaring bieden. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor ruimtes waar comfort en gezelligheid gewenst zijn.

 

Hoogpolige vloerkleden als kinderparadijs

Kinderen en een hoogpolig tapijt vormen een perfecte combinatie. In veel huishoudens is de vloer de primaire speelplek voor kinderen, en een hard of koud oppervlak is niet altijd comfortabel. Een hoogpolig tapijt biedt een zachte, warme ondergrond die niet alleen het spel bevordert, maar ook extra veiligheid biedt. Daarnaast helpt zo'n tapijt krassen en slijtage op de vloer te voorkomen. Een veelgehoorde zorg bij ouders is het onderhoud van een hoogpolig tapijt, vooral in een druk huishouden. Echter, hoogpolige vloerkleden gemaakt van kunstvezels zijn robuust en eenvoudig te reinigen, wat het onderhoud een stuk makkelijker maakt.

Wanneer je het perfecte vloerkleed voor je huis uitkiest, vind je een breed scala aan texturen en comfortniveaus die passen bij elke stijl en behoefte. En als je twijfelt of een hoogpolig tapijt de juiste keuze is voor jouw ruimte, overweeg dan ons aanbod aan laagpolige vloerkleden. Voor de kleintjes hebben we ook een speciale selectie kindervloerkleden die perfect zijn voor elke kinderkamer of speelruimte.