Waarom er geen vloerkleed mag ontbreken in je interieur

25 Januari 2022

Een vloerkleed is van essentieel belang in ons interieur en dat is niet alleen omdat we geen koude voeten willen. Om jullie daar meer van te overtuigen, zullen we je verschillende redenen geven waarom een vloerkleed zoveel je interieur zoveel biedt.

Maakt je kamer compleet

We beginnen met de verbintenis van jouw meubels met je kamer, door een vloerkleed zie je namelijk dat het gedeelte van je kamer compleet is geworden. Zonder een vloerkleed zou je veel meer moeite krijgen om dit voor elkaar te krijgen, meubels lijken dan meer te zweven. Wanneer je verschillende stijlen in je kamer hebt verwerkt, dan kan je het beste een brug slaan tussen die stijlen en jouw vloerkleed. Dit doe je door opzoek te gaan naar een vloerkleed dat daar tussenin zit. Heb je bijvoorbeeld een combinatie van een klassiek en modern interieur? Dan is een vintage vloerkleed de beste oplossing om deze twee schitterende interieurstijlen met elkaar te combineren.

Perfect voor kinderen

Je zal waarschijnlijk denken: Maar een vloerkleed wordt toch vies?! Daar heb je ook helemaal gelijk in, maar een goed vloerkleed kan je makkelijk schoonmaken. Daarnaast wegen de voordelen van een vloerkleed veel zwaarder. Je kind valt bijvoorbeeld veel zachter op een vloerkleed dan op de vloer, ook gaat je vloer veel langer mee. In een kinderkamer zorgt een vloerkleed voor demping van het geluid en zal je in andere kamers veel minder kabaal horen. Als kers op de taart zijn er kindervloerkleden waar kinderen ook gek op zijn, denk aan een plattegrond van een stad waar een kind zijn fantasie op los kan gooien.

Een genot voor het oog

Een vloer zonder een vloerkleed ziet er eigenlijk heel saai uit, je kan het zien als kale muren in een kamer. Een effen vloerkleed kan daar al veel verandering in brengen, maar je kan ook voor een schitterend kunstwerk gaan en nee dat hoeft niet duur te zijn. Kijk eens naar dit vloerkleed, net zoals een mooi schilderij op de muur, is dit vloerkleed een genot voor het oog. Eigenlijk kan iedereen genieten van een vloerkleed of je dat nu bewust of onbewust doet.

Het kan bijna niet misgaan

Wanneer je voor een vloerkleed kiest in dezelfde stijl of wat daarop aansluit, kan het bijna niet misgaan. Niemand zal zich afvragen waarom je voor een vloerkleed hebt gekozen en dat alleen al laat zien dat een vloerkleed bij een interieur hoort.

16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel
11 Maart 2024
Vloerkleden voor de perfecte babykamer: De beste keuze voor jouw kleintje!
Lees artikel