Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 29 juni 2021

Waarom een rond vloerkleed?

Als we aan vloerkleden denken, dan denken we niet zo zeer aan ronde vloerkleden. Dat komt omdat de meesten geen ronde vloerkleden aanschaffen. Echter zouden we dat meer moeten overwegen, hiermee kan je je interieur namelijk een leuke draai geven.

Leg de nadruk op rondingen

Wanneer we een schitterende halfronde serre hebben, dan kunnen we daar geen rechthoekige vloerkleed plaatsen. Dat zorgt er namelijk voor dat de rondingen van je serre minder opvallen of zelfs niet meer passen in je interieurstijl. Een rond vloerkleed is daar de perfecte oplossing voor, hierdoor leg je juist de nadruk op je ronde serre en zorg je ervoor dat dit speciale gedeelte van je huis niet meer over het hoofd gezien wordt. Je kan ook aan ronde meubels denken die je meer wilt laten opvallen, denk bijvoorbeeld aan een ronde tafel.

Een kamer opsplitsen

Heb je een grote kamer en wil je bijvoorbeeld een leeshoek creëren? Dan kan je dat het beste doen met een wat kleinere ronde vloerkleed. Zorg er voor dat je fauteuil, tafel en lamp grotendeels op de vloerkleed staan. Het zal je gelijk opvallen dat je nu echt een aparte gedeelte in je kamer hebt gecreëerd. Naast een leeshoek, kan je ook aan een speelhoek voor de kids denken of aan een eethoek.

Groter dan de werkelijkheid

Interieurontwerpers gebruiken al jaren ronde vloerkleden om een kamer groter te doen lijken. Dat komt omdat een rond vloerkleed je afleidt van de kleine ruimte waar je je in bevindt. Om hetzelfde te bereiken is het belangrijk dat je gebruik maakt van grotere meubels die een klein stukje van de ronde vloerkleed raken. Op die manier zal het ronde vloerkleed nog goed zichtbaar blijven.

Meer sfeer

Last but not least brengt een rond vloerkleed meer sfeer en leven in je huis, je kan dit op manieren mogelijk maken waar je waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht. Zo kan je denken aan meerdere ronde vloerkleden in een kamer met verschillende kleuren of prints. Daarnaast kan je ook denken aan een rondvloerkleed te laten overlappen over een andere vloerkleed. Je krijgt dan een aangename vorm die je niet gewoon bent van een vloerkleed. Probeer bij het uitkiezen van de kleuren altijd rekening te houden met het geheel, daarnaast kan je ook er voor zorgen dat de kleur terugkomt in de kamer.