Verschillende soorten vloeren

10 Maart 2020

Een tapijt leg je op de vloer, logisch. Daarom leek het ons leuk om het even te hebben over de verschillende soorten vloeren waarop onze vloerkleden liggen te pronken.

 

Soort vloer

Tegenwoordig zijn er zoveel soorten materialen. Denk maar eens aan een mooie houten parketvloer, modern en gebruiksvriendelijk PVC, een strakke gietvloer, een mooie laminaat, tegels of plavuizen, maar ook een volledige vloerbedekking van tapijt.

 

Parket blijft wat ons betreft een van de mooiste vloeren vanwege de rijke geschiedenis. Wie kent niet die statige grachtenpanden of historische landhuizen met een prachtige houten vloer? Hout kom je trouwens ook gewoon tegen in moderne inrichtingen. Het voegt bijna altijd warmte toe. Met het juiste vloerkleed is de warme sfeer compleet. Een aandachtpuntje: de vloer is gevoelig voor vlekken en moet regelmatig goed onderhouden worden door een professional.

 

PVC staat er tegenwoordig om bekend dat ze niet te onderscheiden zijn van echt hout of zelfs betonsteen. Er zijn lekker veel looks om uit te kiezen. En het grootste voordeel? Je kan de vloer gewoon lekker schoonmaken met water. Het knoeien van koffie of thee is dus geen ramp, je neemt het zo af. Ook ideaal voor huizen met vloerverwarming. Doordat PVC over het algemeen dun is, komt de warmte lekker goed door.

 

De gietvloer is net als PVC makkelijk in gebruik. Voor een strakke of industriële inrichting een ideale vloer. Een mooi vloerkleed springt er op een gietvloer echt uit. Door de strakke uitstraling voeg je zo ook warmte toe.

 

Het goede oude laminaat blijft een populaire vloer. Makkelijk te leggen en goed schoon te maken. Tegenwoordig hoef je ook niet lang te zoeken naar een laminaatvloer die op echt hout lijkt. De prijs is vaak ook vriendelijk.

 

Wie denkt dat tegels uit de mode zijn heeft het mis. Een tegelvloer is duurzaam en makkelijk te onderhouden. Bovendien komen ze tegenwoordig in allerlei looks en motieven. Je hebt ze zelfs in visgraatmotief en houtlook. Om te voorkomen dat het saai wordt, kun je er prima een mooi tapijt op leggen, je eigen ‘eilandje’.

 

Er zijn verschillende manieren om een vloer mooi te leggen. Er is eigenlijk geen goed of fout, dat ligt echt volledig aan je persoonlijke smaak en stijl. Al is onze favoriet stiekem de visgraatvloer van parket of PVC. Het visgraatmotief doet ons denken aan vakmanschap. Je kunt kiezen voor een klassieke uitstraling of wat een moderne. Dit hangt af van de ‘look’ en bewerking. Hou je van eigentijds met een klassiek tintje? Dan is bijvoorbeeld de white wash look/bewerking een mooie optie om te overwegen. Verder kun je gewoon je gang gaan door te spelen met de kleur of het formaat van de plankjes.

 

Ben je niet zo van de motieven, dan is een gietvloer, een betonlook tegel of betonlook PVC-vloer een uitstekende keus. Voor alle vloerideeën zijn er altijd prachtige bijpassende vloerkleden te vinden. Van klassiek tot modern.

Dat maakt ons werk ook zo leuk. Klanten kunnen namelijk hun vloer en inrichting laten zien op hun smartphone en we krijgen er al gelijk een idee bij. Prikkel onze creatieve geest maar!

13 Februari 2024
Vind het perfecte vloerkleed voor jouw donkere vloer!
Lees artikel
13 Februari 2024
Welk vloerkleed voor een lichte vloer?
Lees artikel
31 Januari 2024
Hoe verwijder je vouwen uit een vloerkleed?
Lees artikel