Velvet is nog steeds hip!

23 December 2020

Het kan zijn dat je het niet kent bij de naam ‘velvet’, maar je kent het zeker wel als fluweel. We gebruiken allemaal andere soorten benamingen en velvet klinkt voor de meesten nét wat hipper. Je kan ook velours zeggen, dat is min of meer hetzelfde als fluweel. Velvet is nog steeds erg hip en vandaar dat we dit artikel hieraan gaan toewijden.

Velvet is stof die bestaat uit katoen of zijde, die wordt met lussen geweven en eventueel doorgeknipt. Wanneer ze doorgeknipt worden voelen ze aan als korte zachte haartjes en dat voelt heerlijk aan. Je kan velvet of fluweel ook herkennen aan de kleur die verandert wanneer je er met je hand overheen glijdt.

Vroeger was een fluwelen vloerkleed vooral bij rijke mensen te vinden, tegenwoordig is deze zachte stof voor iedereen beschikbaar. Je kan ze op verschillende plaatsen in huis gebruiken:

Bed

Dit is een gedeelte van de kamer waar je komt voor je rust en velvet kan hier goed zorg bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan een fluweel hoofdeinde, sierkussens of een velvet dekbed. Kies dan wel voor zachte kleuren of wanneer je iets meer wilt opvallen een felle kleur.

Bankstel of eetstoelen

Tegenwoordig zien we dit veel vaker voorbij, een velvet bankstel valt goed op en zit nog eens lekker ook. Ondanks dat de stof niet alleen maar voor rijke mensen beschikbaar is, komt een velvet bankstel erg luxe over. Ben je daar nou gek op? Neem dan ook velvet eetstoelen, een eettafel met een mooie glans staat daar prachtig op. Je kan ook voor een klein tafeltje met glans gaan, bij je bankstel bijvoorbeeld.

Een velvet vloerkleed

Wil je er deze winter lekker knus bij zitten, maar wil je toch een luxe uitstraling? Ga dan voor een velours vloerkleed, deze voelen ontzettend fijn aan je voeten en zijn bij ons anti-allergisch. Daarnaast hoef je bij een ongelukje geen grote moeite te doen om het schoon te maken. De vloerkleden zijn namelijk van Polypropyleen gemaakt en zijn hierdoor goed te onderhouden. Velvet vloerkleden liggen er schitterend bij in een woonkamer, maar ook in een slaapkamer draagt het goed bij aan de sfeer.

Gordijn

Velours gordijnen zien er ook erg mooi uit en geven extra luxe aan een kamer. De gordijnen hebben vaak als voordeel dat ze geen licht laten doorschijnen, ideaal als je het extra donker in je kamer wilt maken.

Zoals je hebt gelezen, kan je velvet op veel delen in je huis toepassen, het is prachtig om te zien en helemaal niet zo gek dat het nog steeds een erg hippe keuze is.

13 Februari 2024
Vind het perfecte vloerkleed voor jouw donkere vloer!
Lees artikel
13 Februari 2024
Welk vloerkleed voor een lichte vloer?
Lees artikel
31 Januari 2024
Hoe verwijder je vouwen uit een vloerkleed?
Lees artikel