Kinderen & Vloerkleden - Hoe ga je daarmee om?

13 Maart 2021

Als ouder komt je dit waarschijnlijk heel bekend voor, je hebt net lekker buiten gespeeld met de kids en bij binnenkomst rennen ze met hun schoenen over jouw mooi vloerkleed heen. Hoe ga je daar het beste om, want vloerkleden zijn best handig met kinderen en maken je interieur compleet.

Tactische regels opstellen

Dit is natuurlijk het eerste waar je mee begint, probeer te bedenken waar het mis kan gaan en stel daar regels voor op. Als eerste kan je bijvoorbeeld aangeven dat schoenen altijd al bij de deur uit gedaan dienen te worden, op die manier voorkom je dat een kind met vieze schoenen naar je vloerkleed rent. 

Heb je een mooi vloerkleed in je woonkamer liggen? Dan kan je bekijken of het mogelijk is dat je kinderen daar niet meer op eten of drinken. De meeste ongelukjes op een vloerkleed zijn namelijk gerelateerd aan voedsel. Het is wel een lastige regel en is niet toepasbaar op alle woonsituaties. Mocht het mogelijk zijn, dan is het belangrijk dat je wel consistent hierin bent. Anders begrijpen kinderen niet meer wat wel en niet mag.

Je kan ook aangeven dat je kinderen niet meer mogen spelen op een bepaald vloerkleed of in ieder geval zo min mogelijk. Hierdoor gaat je vloerkleed langer mee en kan je daar meer van genieten.

Mama en papa ook niet

Voor kinderen is het lastig te bevatten dat hun ouders wel iets mogen doen en zij niet. Daarnaast is het vaak zo dat kinderen het gedrag van hun ouders kopiëren en vandaar dat je het beste de regels ook op jezelf kan toepassen. We hebben het dan voornamelijk over eten en drinken op het vloerkleed. Wanneer de kids op bed liggen, kan je weer lekker gaan snacken natuurlijk!

Voorbereid op ongelukjes

Ongelukjes kan je natuurlijk nooit helemaal voorkomen, vandaar dat het belangrijk is dat je schoonmaakmiddelen binnen handbereik hebt staan. Bekijk ook welke middelen het beste werken op verschillende vlekken. Wanneer je op tijd een vlek behandelt, is de kans groot dat je vloerkleed weer net zo schitterend als voorheen wordt.

Je kan je ook voorbereiden door de juiste vloerkleed aan te schaffen, in een kinderkamer kies je het beste voor een kindervloerkleed. Deze zijn makkelijker schoon te houden en zijn speciaal voor kinderen gemaakt.

Dit waren onze tips hoe je het beste met kinderen en vloerkleden om kan gaan. Uiteraard ga je wel een balans moeten vinden tussen deze tips en je woonsituatie.

13 Februari 2024
Vind het perfecte vloerkleed voor jouw donkere vloer!
Lees artikel
13 Februari 2024
Welk vloerkleed voor een lichte vloer?
Lees artikel
31 Januari 2024
Hoe verwijder je vouwen uit een vloerkleed?
Lees artikel