Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 25 januari 2024

Hoe kies je de juiste maat vloerkleed?

Bij het inrichten van uw huis speelt de keuze van het juiste vloerkleed een cruciale rol. Niet alleen draagt het bij aan de sfeer en stijl van uw ruimte, maar het kan ook de uitstraling en functionaliteit van uw kamer aanzienlijk verbeteren. Flycarpets, uw toonaangevende specialist in vloerkleden, biedt een breed scala aan maten en stijlen om aan elke interieurbehoefte te voldoen. In deze blog duiken we diep in de kunst van het kiezen van het perfecte vloerkleed.

Vloerkleed plaatsen bij de bank: Onder of Voor?

Bij het kiezen van een vloerkleed voor je woonkamer is de grootte van het kleed een cruciale overweging, evenals de keuze om het onder de bank te plaatsen of ervoor. Met een ruim en groot vloerkleed dat onder de bank uitsteekt, creëer je een gezellige en samenhangende sfeer, ideaal voor ruime woonkamers waar de bank het middelpunt is. Dit geeft de ruimte een warme uitstraling. Aan de andere kant biedt het plaatsen van het vloerkleed voor de bank voordelen zoals het definiëren van verschillende functionele zones in de kamer en het creëren van een gemakkelijke overgang tussen vloer en zitruimte. Je keuze hangt uiteindelijk natuurlijk af van je persoonlijke stijl en gewenste functionaliteit in je woonruimte.

Rechthoekig of vierkant?

Bij het kiezen van het juiste vloerkleed voor je kamer is de vorm van de kamer zelf een belangrijke factor. In een langwerpige kamer, zoals een woonkamer of een gang, is een rechthoekig vloerkleed ideaal. Dit verlengt visueel de ruimte en creëert een gevoel van diepte. Een rechthoekig vloerkleed kan ook goed werken in een eetkamer waar de tafel en stoelen op het kleed passen.

In een vierkante kamer daarentegen komt een vierkant vloerkleed goed tot zijn recht. Dit zorgt voor symmetrie en evenwicht in de ruimte, waardoor het er esthetisch aantrekkelijk uitziet. Het vierkante kleed kan dienen als een centraal punt waaromheen meubelstukken zijn geplaatst, waardoor de kamer een gevoel van harmonie en balans krijgt. Over het algemeen geldt dat de vorm van het vloerkleed de vorm van de kamer moet complementeren om een evenwichtige en aangename omgeving te creëren.

De populaire keuze

Het formaat 160x230 cm is verreweg onze meest geliefde maat vloerkleed en voor vele collecties het standaardformaat. Ideaal voor de gemiddelde woonkamer, biedt dit formaat een perfect evenwicht tussen ruimtebedekking en zichtbaarheid van uw vloer. Geschikt voor plaatsing onder een kleine tot middelgrote zitgroep, verenigt het de meubels terwijl het ook warmte en textuur toevoegt.

Andere Standaardformaten

Bij Flycarpets bieden we een reeks standaardformaten aan die passen bij diverse ruimtes. Voor kleinere ruimtes is het 120x170 cm vloerkleed ideaal, perfect voor knusse hoekjes of als accent in compacte kamers. Voor grotere ruimtes is ons ruime 200x300 cm vloerkleed een uitstekende keuze, ideaal voor het samenbrengen van grote meubelstukken en het toevoegen van een gevoel van luxe. Elk formaat in onze collectie is zorgvuldig geselecteerd om aan uw interieurbehoeften te voldoen, ongeacht de grootte van uw kamer.

Speels effect met ronde kleden

Voor een speelse en dynamische uitstraling in uw ruimte, overweeg onze collectie ronde vloerkleden. Deze kleden doorbreken de conventionele rechthoekige vormen en voegen een unieke, creatieve touch toe. Ideaal voor het verzachten van strakke lijnen in elke ruimte, bieden onze ronde kleden een perfecte balans tussen kunst en functionaliteit. Ze zijn veelzijdig inzetbaar in diverse kamers, van de woonkamer tot de slaapkamer, en verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en patronen. 

De juiste maat en vorm vloerkleed kiezen is essentieel voor het creëren van een harmonieuze en stijlvolle ruimte. Bij Flycarpets vinden we het belangrijk dat u het perfecte vloerkleed vindt dat past bij uw interieur en levensstijl. Transformeer uw huis vandaag nog met het perfecte vloerkleed van Flycarpets.