Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 7 februari 2020

Help! Welk vloerkleed past bij mij?

Help! Welk vloerkleed past bij mij? 5 stappen voor een passend vloerkleed

Weet je niet waar je moet beginnen bij het uitzoeken van een vloerkleed, carpet of tapijt? Je hebt natuurlijk enorm veel keuze en het is misschien wel de kroon op je interieur.

In dit blog helpen wij je een handje en leggen we uit hoe je een passend tapijt of vloerkleed kiest om jouw stempel te drukken op je woning of kantoorruimte.

 

  1. Hoogpolig of laagpolig?

 

Een laagpolig tapijt of vloerkleed heeft zoals het woord al zegt een lage poolhoogte. Zo krijg je een wat strakke, vlakke look. Een vloerkleed met een print of patroon is vaak laagpolig, zodat de print of het patroon goed tot hun recht komen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi Perzisch tapijt. Broodkruimels en andere ongemakken stofzuigen gaat trouwens ook wat makkelijker met een laagpolig vloerkleed.

 

Een hoogpolig kleed is sfeervol en warm. Weersta de verleiding maar eens om er met je blote voeten doorheen te strijken! Stofzuig wel wat vaker om je mooie tapijt fris en schoon te houden. Uitkloppen kan natuurlijk ook. Zo gedaan! Een hoogpolig tapijt is trouwens superfijn op harde ondervloeren als parket, tegels/plavuizen, PVC, laminaat of beton.

 

Hoogpolige kleden zijn enorm populair geworden dankzij een van de bekendste interieurontwerpers van Nederlandse bodem: Eric Kuster. Zoek zijn naam eens op in Google of Pinterest en je krijgt pagina’s vol inspiratie.

 

  1. Welke vorm?

 

Twee soorten vloerkleden zie je het meest in woonkamers: rechthoekige en ronde. Beide tapijten kunnen verder verschillen in formaat. Je kunt ze zowel in de lengte als in de breedte van je woonruimte leggen. Ronde tapijten doen het goed in kleinere ruimtes, omdat ze de ruimte niet zichtbaar afbakenen en het oppervlak ‘breken’. Ook grotere ruimtes zien er zeker prachtig uit met een mooi rond tapijt. Een rechthoekig tapijt kan naar onze mening eigenlijk ook altijd en overal. Het is de meest verkochte vorm. Bij maatwerk zijn andere vormen (en ook maten) mogelijk. Dit is fijn in ruimtes die je een uniek karakter wilt geven.

 

  1. Een maatje kleiner of groter?

 

Hoe groot is de ruimte waar je vloerkleed gaat prijken? Wil je er een opvallend pronkstuk van maken of wil je het tapijt juist volledig integreren in de rest van je interieur? Het is volledig persoonlijk. We zien vaak dat in grote ruimtes grotere vloerkleden worden gebruikt en in kleine ruimtes wat kleinere kleden. Logisch zou je denken. Dat denken wij ook, maar het hoeft toch niet altijd en voor iedereen op te gaan.

 

Als je in een kleine ruimte een wat groter vloerkleed wilt leggen, raden wij een rond kleed aan. Zo lijkt het tapijt niet de volledige ruimte over te nemen. Met maten kun je overigens spelen. Als je een specifieke maat wenst, kijk dan eens naar maatwerk.

 

  1. Welke stijl past bij jou?

 

Handgemaakt

Een handgemaakt vloerkleed is voor de echte fijnproever. Ervaren vaklieden zetten met de grootste zorg een vloerkleed in elkaar voordat het op jouw vloer mag prijken. Een handgemaakt kleed vraagt wel veel zorg en aandacht. Net als alles wat waardevol is. Behandel jouw handgemaakte vloerkleed als een waar kunstwerk en je krijgt er jaren plezier voor terug.

 

Vintage

Een vintage vloerkleed is een mooie combinatie van authentieke ontwerpen en moderne materialen en technieken. Dit tapijt heeft een ‘doorleefd’ uiterlijk, alsof het al decennia familiebezit is. Een vintage tapijt staat mooi in elk interieur. Het valt op dat ze vaak worden neergezet in moderne, strakke interieurs om de sfeer op gang te krijgen.

 

Klassiek

Wat wij zo mooi vinden aan een klassiek vloerkleed? Het is tijdloos en het vertelt een verhaal. Flycarpets heeft deze tapijten niet voor niets vanaf dag één in de collectie. Want wie kent ze nou niet? Die prachtige Perzische tapijten die vaak van ouder op kind worden doorgegeven. Een klassiek vloerkleed ademt luxe en zelfverzekerdheid. Het straalt daarnaast ook warmte uit en geeft daarmee elke ruimte dat ‘thuisgevoel’. Een welkome afwisseling in een eigentijds interieur, zoals het ongekend populaire industriële design.

 

Patchwork

Als je verschillende stijlen mooi vindt en het je lastig lijkt te kiezen dan ga je voor een patchwork tapijt. Dit vloerkleed wordt gemaakt van vintage vloerkleden en het is dus een combinatie van verschillende ‘patches’ (lappen). Dit vloerkleed geeft je interieur een speels maar stijlvol uiterlijk.

 

Modern

Een modern tapijt is ontzettend populair. Dit tapijt is gebaseerd op de laatste trends en de stijl van dit tapijt verandert dan ook voortdurend. Dit tapijt laat zich dus niet kenmerken door een specifiek motief of kleur. Een modern kleed is dankzij moderne productietechnieken in ondenkbaar veel prints te verkrijgen. De gekste vormen en figuren kunnen erop gedrukt worden. Modern is niet voor iedereen weggelegd.

 

 

  1. Doe waar jij je fijn bij voelt

 

Wij kunnen je natuurlijk van alles wijsmaken. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je goed voelt in je eigen huis. Je bepaalt dus helemaal zelf wat daarbij past. Volg dus ook zeker jouw gevoel. Een allerlaatste tip: maak altijd een ‘moodboard’, dat is een soort collage van verschillende elementen in jouw interieur. Zo kun je vooraf beoordelen of alles wat je had bedacht wel mooi bij elkaar past.

 

Bedankt voor het lezen van dit blog. We hopen dat we je een stapje dichterbij jouw droomtapijt hebben geholpen.

 

Wil je liever persoonlijk advies? We vinden het leuk als je contact met ons opneemt om al je vragen op ons af te vuren. Bel ons tussen 10:00 en 18:00 op 020-2614723. of e-mail ons naar [email protected].