Help, mijn vloerkleed is aan het pluizen!

15 Januari 2021

Wanneer je een prachtige vloerkleed in huis hebt, dan is het goed mogelijk dat je vloerkleed begint te pluizen. Dit gebeurt meestal bij nieuwe vloerkleden die van wol zijn gemaakt en waarvan er stukjes vezel in de vloerkleed zijn achtergebleven. De vezels veranderen naarmate de tijd in pluisjes en die zullen je dan sneller opvallen. Het is belangrijk dat je op de juiste manier de pluizen verwijderd, je wilt namelijk niet de vloerkleed beschadigen door aan de draden van de vloerkleed te trekken.

Door middel van een aantal handige tips zullen we je aangeven hoe je het beste deze pluizen kunt verwijderen.

Een stofzuiger met de juiste opzetborstel

We beginnen natuurlijk de pluisjes te verwijderen met een stofzuiger, het is daarbij belangrijk dat je stofzuiger laag op de grond blijft en over voldoende zuigkracht beschikt. Je hebt een speciale opzetborstel voor tapijten, die zorgen ervoor dat je vloerkleed niet zal beschadigen. Mocht je zien dat na het stofzuigen de pluisjes niet weggaan, dan heeft je stofzuiger waarschijnlijk niet voldoende zuigkracht en zal je die moeten laten nakijken of vervangen.

Met een trekker maak je niet alleen je ramen schoon

Een trekker maakt onze ramen droog zonder strepen, maar wist je dat je ook pluisjes ermee kan verwijderen van je vloerkleed? Wanneer je met een trekker (niet te hard) over je vloerkleed heen trekt, dan zal je al snel merken dat je veel pluisjes aan je trekker hebt. Vervolgens kan je eenvoudig met een droge doek de pluisjes weer van je trekker halen en op die manier heb je binnen no time alle pluisjes verwijderd.

Let op de luchtvochtigheid

Wanneer er te weinig vocht in je huis aanwezig is, dan gaat je vloerkleed veel sneller pluizen dan normaal. Daarnaast is het natuurlijk ook niet goed voor je gezondheid, je kan dit op verschillende manieren oplossen. Als eerste kan je de vloerkleed nat maken, als je dat iedere week doet, is de kans veel kleiner dat je vloerkleed zal gaan pluizen. Daarnaast kan je ook een bak water op de verwarming plaatsen, op die manier zal het water in de lucht terechtkomen en je huis veel vochtiger maken.

Pluisjes of draden

Het is belangrijk dat je goed controleert of het geen draden zijn die loskomen van je vloerkleed. Als dit het geval is, dan kan je in principe twee dingen doen. Je kan de vloerkleed laten repareren, dat doe je meestal als het gaat om een duurdere vloerkleed. Wanneer je een vloerkleed hebt die niet zo duur was, dan kan je het beste een nieuwe vloerkleed aanschaffen. De kosten kunnen dan namelijk hoger uitkomen dan de prijs van de vloerkleed.

25 Januari 2022
Waarom er geen vloerkleed mag ontbreken in je interieur
Lees artikel
14 December 2021
Heb je een interieurdip, verfris je huis dan met een Deense look!
Lees artikel
9 November 2021
Alles wat je moet weten over vloerkleden in je slaapkamer
Lees artikel