Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 14 december 2021

Heb je een interieurdip, verfris je huis dan met een Deense look!

Iedereen heeft momenten dat er eventjes geen inspiratie meer is, bij het inrichten van je interieur noemen we dat een interieurdip. Wij gaan je helpen om die inspiratiebron weer te vullen en dat dan we met dit artikel. De Deense look is enorm inspirerend, veel mensen zijn nog niet op de hoogte van deze frisse interieurstijl.

Licht en sfeer

In de winter is de zon weinig te zien in Denemarken en vandaar dat het je bij een Deense interieur gelijk opvalt dat ze veel wit gebruiken. Het zorgt er namelijk voor dat je huis veel lichter is, daarnaast zie je ook veel meer sfeer terug in hun interieur. Bij sfeermakers kan je denken aan kussens, vloerkleden, plaids schapen- en decoratievachten.

Functioneel, minimalistisch en modern

Deense meubels hebben vaak deze drie kernpunten, dat komt omdat ze dol zijn op minimalisme en duurzaamheid. Meubels hoeven niet veel geld te kosten om mooi te zijn en dat hebben de Denen dan ook bewezen. Naast duurzaamheid, zijn hun meubelontwerpen gericht op functionaliteit, vandaar dat hun eettafels vaak uitschuifbaar zijn. Je hoeft je dan nooit meer zorgen te maken als er plots meer bezoek langskomt dan verwacht.

Scandinavisch?! Deens!

Weinig mensen zijn hiervan op de hoogte, maar de oorsprong van een Scandinavische interieurstijl is Denemarken. Maar hoe is het begonnen? De eerste stappen van de Deense interieurstijl begint in 1920 door Kaare Klint. Als hoofd van de koninklijke Deens academie voor beeldende kunst, raakt hij geïnspireerd door de Bauhaus meubeldesign movement en zorgt ervoor dat zijn studenten dit als inspiratiebron gebruiken. Maar de focus van de Denen ging veel verder dan dat, stap voor stap waren hun ontwerpen steeds meer gericht op functionaliteit en minimalisme. Vandaag de dag is dat niet veranderd en we kunnen nog steeds genieten van prachtige ontwerpen.

Hoe krijg ik de Deense look in huis?

Wit, wit en nog eens wit, daar zou je bij een Deense look echt de focus op moeten leggen. Daarnaast probeer je zoveel mogelijk hout in je interieur toe te passen, het liefst waar je nog echt de houtkleur en boomringen in terugziet. Moderne meubels horen ook bij het Deense interieur en daar kan je het beste zo min mogelijk accessoires bij zetten. Minimalisme staat zoals eerder is aangegeven centraal bij een Deense look, een paar kussens en schapenvachten zijn voldoende.

Mis je nog die kers op de taart? Dan raden wij je aan om voor een Scandinavisch vloerkleed te kiezen, de schitterende patronen maken je Deense look compleet!