Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 17 september 2021

Felle kleuren of toch neutraal?

Bij het inrichten van je interieur is het belangrijk dat je bekijkt welke kleurencombinatie je wilt gaan toepassen. Daarbij vraag je jezelf af of je felle kleuren wilt gebruiken of toch liever alles neutraal wilt houden. Maar wat bereik je nou met beide opties?

Felle kleuren dragen bij aan positiviteit

Kleurenpsychologen geven aan dat felle kleuren een middel zijn om iemand gelukkiger te maken. Daar hoeven we natuurlijk niet zo lang over na te denken, bedrijven spelen namelijk al een lange tijd met kleuren om bepaalde emoties in ons naar boven te halen. Het is wel belangrijk dat je de rust behoudt in huis en vandaar dat we je adviseren om felle kleuren te combineren met wit.

Om hier wat specifieker op in te gaan, zullen we bekijken wat bepaalde kleuren met onze emoties doen:

Geel

Wij associëren de kleur geel met de zon en het doet ons ook denken aan de zomer. Vandaar dat deze kleur een middel is om ons enthousiaster te maken, daarnaast wordt de kleur geel in verband gebracht met hoop en geluk. Als je felgeel in je interieur toepast dan krijg je daar opgewekte en positieve vibes van. Probeer dit wel met maten te doen, het kan je namelijk snel overdonderen.

Rood

Dit is waarschijnlijk de meest dynamische kleur die je in je interieur kan toepassen, het staat namelijk voor liefde en passie, maar we gebruiken het ook om gevaar en kwaad aan te geven. Hier ga je het beste mee om door gebruik te maken van secundaire kleuren, denk bijvoorbeeld aan lichtgroen, grijs en beige.

Oranje

Wil je toch voor een minder agressieve kleur gaan dan rood? Ga dan voor oranje, dit is een warme kleur die voor levendig- en vrolijkheid staat. Turquoise staat ook leuk op de achtergrond wanneer je gebruikmaakt van oranje. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een oranje vloerkleed en een turquoise gedeelte van de muur. Wat het dan ook goed zal afmaken, is wanneer je gebruik maakt van zwarte accenten, zoals een zwarte deurpost of zwart tafeltje.

Materialen vallen beter op

Genoeg gesproken over felle kleuren, we gaan het nu over de voordelen van neutrale kleuren hebben. Tegenwoordig maken we gebruik van hout, stof, steen en metaal wanneer we bezig zijn met ons huis in te richten. Wanneer je gebruik maakt van neutrale kleuren, dan zal je merken dat deze materialen meer naar voren komen en dat je daar beter van kan genieten.

Neutrale kleuren ben je nooit beu

Felle kleuren zijn leuk en laten vaak zien dat je gedurfde stappen neemt, maar een andere kant van de medaille is dat je het na een jaar zat kan zijn. Bij neutrale kleuren heb je dat veel minder en vandaar dat je daar waarschijnlijk vele jaren van kan genieten. Je hoeft je ook geen zorgen te maken of bepaalde kleuren uit de mode gaan, dat zal namelijk niet gebeuren bij neutrale kleuren.

Iedereen vindt het mooi

Neutrale kleuren valt bij iedereen goed, bij felle kleuren is dat niet bij iedereen het geval. Dat komt omdat felle kleuren gewaagd zijn en je meer een trendsetter bent. Wil je liever voor safe gaan? Dan kan je het beste gebruik maken van neutrale kleuren. Maar wat zijn neutrale kleuren eigenlijk? Nou dat zijn kleuren die er niet uitschieten, je kan denken aan zachte kleuren zoals beige, grijs, wit of lichtbruin.