Een landelijke woonstijl is helemaal van deze tijd!

13 Februari 2021

Ben je ook zo gek op boerderijen en wil je die gezelligheid en warmte ook in je interieur uitstralen? Kies dan voor een landelijke woonstijl, in dit artikel gaan we jou precies vertellen welke kenmerken er bij deze woonstijl horen.

Meubels die groot en grof zijn

Het eerste wat je opvalt bij een landelijke woonstijl zijn de grote bankstellen met grove vormen. Dit betekent niet dat het hard en oncomfortabel moet zijn, je bank voelt juist veel zachter aan door de grotere kussens. Probeer ook aan een grote tafel te denken en houten kasten in je huis. Natuurlijk is het wel afhankelijk van de grootte van je huis, je wilt niet dat je in een krappe woonruimte gaat leven hierdoor.

Veel accessoires

Een landelijke woonstijl is alles behalve minimalistisch, dit draagt namelijk bij aan de warme uitstraling van deze prachtige stijl. Glazen vazen met natuurlijke elementen zoals dennenappels en planten zijn een goede optie. Grote spiegels en grote lampen op een houten bijzettafel zijn ook vaak de juiste keuzes. Probeer ook op zoek te gaan naar vintage producten, denk bijvoorbeeld aan een vintage kandelaar voor je kaarsen.

Leg de nadruk op de natuur

Probeer altijd in je achterhoofd te houden, dat een landelijke woonstijl een natuurlijke uitstraling dient te hebben. Niet alleen maar je meubels dienen dit uit te stralen, ook de muren. Gebroken wit en beige tinten doen het erg goed in landelijke woonstijlen. Groen zien we niet vaak terug, misschien meer omdat het neigt naar een exotische woonstijl.

Een vloerkleed die aan de bovenstaande punten voldoet

Bij iedere woonstijl hoort een vloerkleed, maar welke vloerkleed hoort bij welke woonstijl? Eigenlijk is dat heel simpel, het dient namelijk op de kenmerken van die woonstijl aan te sluiten. Als we kijken naar een landelijke woonstijl, dan zien we dat de nadruk moet liggen op de natuur. Daarnaast is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren. Als we dit allemaal meenemen, dan zien we dat er één model het beste hierop aansluit, namelijk onze handgeweven beige vloerkleed. Dit vloerkleed is van 100% natuurlijke wol en dat maakt het ook nog eens een duurzame keuze. De kleur beige is een aangename kleur en draagt veel bij aan die natuurlijke look die je wilt creëren. Daarnaast doet de manier waarop het geweven is echt bij alsof de vloerkleed afkomstig is van je eigen boerderij.

10 Februari 2023
Hoe leg je een vloerkleed neer bij de bank?
Lees artikel
7 Februari 2023
Waarom een vintage vloerkleed
Lees artikel
15 Juli 2022
Zo vind je een buitenkleed die perfect in je tuin past
Lees artikel