Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 10 september 2021

Een kijkje in de geschiedenis van de woonkamer!

De woonkamer, een plek waar we samenkomen en waar we in zijn opgegroeid. De afgelopen 100 jaar is het interieur van onze woonkamer erg belangrijk geworden. Het was geen privilege meer om daaraan te denken en de meesten deden dan ook hun best om de trends op te volgen. Er zijn veel trends waar we eigenlijk helemaal niet meer bij stilstaan, maar die toch zeer spraakmakend zijn.

Art Deco

We beginnen bij het jaar 1920 tot en met 1930, de eerste wereldoorlog was voorbij en de autoindustrie begon zijn opmars te maken. Art Deco is een fascinerende interieursstijl die in deze periode bloeide en veel mensen gelukkig maakte. Als we deze interieurstijl in één woord zouden moeten definieren, dan kunnen we dat het beste doen met het woord ‘geometrie’. Je ziet namelijk dat ze veel cirkels, driehoeken en vierkanten naar voren brengen in de ontwerpen van die tijd. Daar dien je je dus op te focussen wanneer je een Art Deco stijl in je woonkamer naar voren wilt brengen. Om je woonkamer al aardig op weg te helpen, hebben we dit vloerkleed voor je in Art Deco stijl!

De jaren 60

De 60’s is een interieurstijl op zich, je was vrij in het experimenteren met verschillende kleuren en het mocht allemaal lekker opvallen. Sterker nog, hoe meer het vloekte, des te meer je mee deed met deze trend. Het is dan ook echt het tegenovergestelde van de jaren 50, daar waren de woonkamers traditioneel ingericht. Met ons kleurrijk vloerkleed ben je binnen no time in de jaren 60! Naast al die kleuren, valt het ons ook op dat de meubels allemaal gekke vormen hebben. Het is een woonstijl waar je je ogen van uit zult kijken en als je deze woonstijl wilt toepassen, dan zeggen we vooral: doe lekker gek!

Flowerpower

Het einde van de jaren 60 en het begin van de jaren 70 was de tijd van de hippies. Het was een grote protestbeweging tegen oorlog, honger en armoede. Ze vonden ook dat de mens hand in hand met de natuur moest leven en niet ernaast. Dit uitten ze voornamelijk door van veel bloemen gebruik te maken. Wanneer we kijken naar de woonstijl in de jaren 70 zien we dit allemaal terugkomen. Je ziet bijvoorbeeld veel oranje en groen naar voren komen. Daarnaast zie je in deze periode huiskamerplanten geïntroduceerd worden. Het is ook een tijd waar interieurontwerpers hun vleugels beginnen uit te slaan en dat zien we terug in de excentrieke meubels van die tijd.