Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 25 mei 2021

Een aantal eenvoudige manieren om meer speelsheid in je interieur te krijgen

Speelsheid in je interieur is helemaal van deze tijd, maar wat bedoelen ze met speelsheid en hoe kunnen we dat het beste implementeren? Als je dat goed gebruikt, kan je het toepassen in je interieur en zal je gelijk opvallen dat dit je huis veel levendiger zal maken.

Wat is speelsheid?

Dit kunnen we het beste definiëren als losjes, levendig en ongedwongen, je probeert daarbij vooral te doen wat je leuk vindt. Als je een interieur speels gaat inrichten, probeer je dat dus te doen op een manier dat je leuk vindt en waarbij je wat losser gaat met het inrichten.

Uitdagende kleuren

Kleuren zijn super belangrijk wanneer je speelsheid in je interieur wilt krijgen, het zorgt namelijk voor de nodige pit. Heb je dus je woonkamer volledig ingericht, maar merk je dat er speelsheid mist? Probeer dan met uitdagende kleuren te spelen, denk bijvoorbeeld aan rood, geel, blauw en paars. Het is een goed idee om die kleuren op de proef te stellen, het is namelijk afhankelijk van je interieur. Je kan dit doen door kledingstukken met dezelfde kleur neer te leggen en te bekijken hoe dit overkomt in je kamer. We merken dat roze en geel voor veel speelsheid zorgen in de meeste kamers, zelfs als er donkere kleuren in de kamers aanwezig zijn. Probeer dit wel met mate te doen, anders komt het te druk over en kom je niet tot rust in je huis.

Moderne meubels

Moderne meubelstukken in combinatie met uitdagende kleuren zijn voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor speelsheid in je interieur. Je kan bijvoorbeeld denken aan een moderne relaxstoel of een modern vloerkleed. Moderne meubels komen namelijk met designs en patronen die niet alledaags zijn, hierdoor krijg je een interieur die losjes en speels is. Daarnaast zijn moderne meubelstukken blikvangers en zal waarschijnlijk iedereen ervan kunnen genieten!

Vintage

Wil je in plaats van moderne meubelstukken toch meer richting vintage gaan? Dat kan zeker met een interieur die speels is, probeer wel op gekke dingen te komen. Zo kan je bijvoorbeeld oude gymtoestellen in je huis plaatsen, zoals een turnbank of een paar oude barkrukken. Speels zijn, is namelijk ook af en toe gek doen, je houdt je interieur hier namelijk levendig mee. Probeer geen moderne en vintage meubelstukken met elkaar te combineren, dat is een beetje te gek en ziet er chaotisch uit.