De vloerkleden trends van 2020

17 September 2020

Een vloerkleed maakt je interieur compleet, daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Je kan kiezen uit talloze designs en daarom dat we in dit artikel het gaan hebben over de vloerkleden trends van 2020.

Vintage

Een vintage vloerkleed is dit jaar echt een blikvanger bij een strak en modern ingerichte kamer. Je kan het in elke kamer plaatsen en met de grootte kan je ook alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een grote Patchwork tapijt die voor je bankstel ligt, dit kan jouw woonkamer de finishing touch geven die het nodig had. Er zijn verschillende kleuren waaruit je kan kiezen, zorg er wel voor dat er genoeg verschil is om op te vallen. Heb je voornamelijk een woonkamer met warme kleuren, ga dan voor een vloerkleed die koele kleuren heeft (zoals blauw, groen of paars).

Veel kleuren

Kleurrijke vloerkleden zijn erg trendy in 2020, het maakt een kamer levendig en maakt je blij als je er naar kijkt. Een kleurrijke tapijt of vloerkleed kan je afstemmen op jouw smaak, er zijn talloze kleuren en patronen waar je uit kunt kiezen. Je kan een kleurrijke vloerkleed ook combineren met een vintage stijl, op die manier pas je de vloerkleden trends van 2020 nog beter toe.

Bloemenprints

Een vloerkleed met een bloemenpatroon geeft een luxe uitstraling en is helemaal van deze tijd. Het beste kan je een vloerkleed met bloemenprints combineren met warme kleuren. Daarnaast staat de kleur goud ook mooi naast deze vloerkleden, dit kan je doen door accessoires zoals een tafel met een gouden rand te plaatsen.

Speels effect

Tegenwoordig gaan we voor steeds meer uitdagingen en dat zien we terug in onze woontrends. Dit kunnen we ook met een vloerkleed doen, vandaar dat daar dit jaar meer de focus op ligt. Met een vloerkleed kan je niet alleen maar een speelse draai geven door te kiezen uit verschillende kleuren, je kan ook gaan voor een uitdagende patroon.

Dit zijn de vloerkleden trends die ons zijn opgevallen in 2020, je bent hier nu goed van op de hoogte en kan dit meenemen in je zoektocht naar het vloerkleed die het beste op je woonstijl aansluit. Wij zijn ons erg bewust van de huidige trends en hebben ons assortiment dan ook hierop aangepast. Daarom zijn we ervan overtuigd dat je bij ons het vloerkleed gaat vinden die jouw woning compleet maakt.

13 Februari 2024
Vind het perfecte vloerkleed voor jouw donkere vloer!
Lees artikel
13 Februari 2024
Welk vloerkleed voor een lichte vloer?
Lees artikel
31 Januari 2024
Hoe verwijder je vouwen uit een vloerkleed?
Lees artikel