Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 17 juni 2020

Babykamer inspiratie

Waarschijnlijk verwacht jij of iemand in je (nabije) omgeving een kindje, gefeliciteerd! Een zwangerschap kan heel wat spanningen met zich mee brengen, maar een babykamer inrichten, dat is een van de leukste dingen die er zijn! Je kan helemaal losgaan en niets is te gek.

  • Geen kleur is te gek, dus je mag lekker losgaan. Een tip van ons ga niet zo fanatiek aan de slag dat je ook het plafond mee schildert in een felle kleur. Wanneer je kindje straks in bed ligt en naar het plafond kijkt moet het wel kunnen slapen.
  • Een babykamer-set of juist allemaal losse elementen? Het is allebei prachtig maar wel handig om goed over na te denken. Want wil jij liever een ledikant, commode en kast die hetzelfde zijn of houd je juist van het combineren van verschillende meubels? Wij zeggen mix & match en maak het helemaal jij, maar wederom ook hierbij ligt de keus helemaal bij jou.
  • Tegenwoordig kiezen veel ouders voor co-sleeping. Dit houdt in dat je een co-sleeper aan jouw bed verbindt en het kindje dus gezellig bij jou op de kamer ligt. Andere ouders kiezen ervoor om het kindje zo snel mogelijk op de eigen kamer te leggen om zo ook enigszins aan de eigen nachtrust te komen (tijdens het voeden en verschonen door). Houd ook hiermee rekening. Als je kindje pas na een aantal maanden of ja(a)r(en) op de eigen kamer gaat slapen kun je hier rekening mee houden en ook al een speel- of leeshoek inrichten zodat het kindje toch wat tijd op de eigen kamer kan doorbrengen indien gewenst.
  • Alle schattige ditjes en datjes die je niet kwijt kon in de rest van je huis kun je nu prachtig stijlen. Ja echt niets is te kitsch voor een kinderkamer. Nee, echt niet!

 

De inrichtingsstijlen voor babykamers lijken wel onbeperkt. Een junglekamer, een prinsessenkamer of een regenboogkamer. Noem het maar op of het bestaat. Wanneer je de foldertjes erop naslaat word je doodgegooid met de wiegjes, ledikantjes en commodes maar wat toch ontbreekt zijn de vloerkleden. Terwijl je daarmee een kinderkamer toch zo prachtig kunt afstijlen. Een prachtig rond vloerkleed in het midden van de kamer, een klein vloerkleed onder het wiegje of een aantal kleinere vloerkleden om verschillende hoekjes van elkaar te onderscheiden, zoals een speelhoek en (later) een leerhoek. Een vloerkleed geeft de kamer warmte en dit wil je absoluut voelen in een babykamer.

Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen, zijn wij wat betreft de babykamers van alles mag en niks moet. Ja, veiligheid, maar dit staat vrijwel centraal voor iedere (toekomstige) ouder. Leef je uit en creëer die warme, veilige en unieke ruimte voor jou en je kindje.