Alles wat je moet weten over vloerkleden in je slaapkamer

9 November 2021

Een vloerkleed in je slaapkamer is echt een must, dat komt omdat het op verschillende fronten voordelen met zich meebrengt. Daarom gaan we je in dit blogartikel alles vertellen over vloerkleden in je slaapkamer.

Comfort en gemak

Naast dat een vloerkleed erg leuk in je slaapkamer staat, kan het ook zorgen voor een aantal voordelen:

  • Verbergt vlekken, krassen en slijtage op je vloer
  • Voorkomt schade aan je vloer
  • Geluiddempend wanneer je last hebt van een gehorig huis
  • Je slaapkamer verdelen in aparte gedeelten (leeshoek, etc.)

Wanneer je gebruik maakt van verschillende interieurstijlen, kan je dit met elkaar verbinden door middel van een vloerkleed. Hierdoor krijg je een complete slaapkamer en brengt het veel meer rust met zich mee.

3 zaken die belangrijk zijn voor de juiste keuze

Het is belangrijk om de juiste vloerkleed in je slaapkamer te nemen, daarbij dien je rekening te houden met de stijl, kleur en maat van de vloerkleed. 

Er zijn ontzettend veel interieurstijlen en dat maakt het lastig om te bepalen welke vloerkleed je het beste kan nemen. Klassieke vloerkleden doen het erg goed in de slaapkamer en dat komt omdat ze met vele stijlen kunnen combineren. Vandaar dat we je aanraden om eens een kijkje te nemen in onze klassieke vloerkleden assortiment.

De kleurencombinatie is ook belangrijk en vandaar dat we in ons assortiment allerlei verschillende kleuren vloerkleden beschikbaar hebben gesteld. We raden je aan om te kiezen voor de kleur blauw, het is een kleur die zorgt voor een rustig hartritme en uit onderzoek is gebleken dat je hierdoor een betere nachtrust krijgt. Lukt het niet om de kleur blauw in je slaapkamer te krijgen? Dan is misschien de kleur groen een goed idee, dit komt ook rustgevende over en doet je denken aan de natuur.

Naast de kleur is ook de maat belangrijk om rekening mee te houden, je zou dan moeten brainstormen wat je precies wilt bereiken. Het is een goed idee om te gaan spelen met tape, op die manier kan je beter inbeelden of een vloerkleed past op die plaats. We kunnen het niet laten om je toch wat leuke tips mee te geven:

  • Een klassieke vloerkleed met een medaillon staat erg goed wanneer je die dwars en een klein beetje onder je bed plaatst.
  • Door vloerkleden met elkaar te overlappen creëer je een moderne uitstraling en kan je verschillende kleuren met elkaar combineren.
  • Wil je het gedeelte waar je leest of studeert in je slaapkamer beter accentueren? Kies dan voor een rond vloerkleed en plaats die in dezelfde hoek.

Dit is alles wat je moet weten over vloerkleden in je slaapkamer, je weet namelijk wat de voordelen zijn en waar je op moet letten om de juiste keuze te maken.

 

 

3 Juni 2024
Breng stijl in je huis met de natuurlijke schoonheid van jute vloerkleden
Lees artikel
16 Mei 2024
Is een rond vloerkleed wat voor jouw huis?
Lees artikel
29 April 2024
Alles wat je moet weten over buitenkleden!
Lees artikel