Vloerkleden met bloemen zijn niet ouderwets!

11 Juni 2021

Een bloemenpatroon associëren wij vaak met ouderwets, maar wist je dat dit in de afgelopen jaren juist trendy was? Er zijn verschillende bloemenpatronen die prachtig staan op een vloerkleed en die je huis zelfs een moderne look kunnen geven!

Adrasos Patchwork

Dit is een perfect voorbeeld van een vloerkleed met bloemenpatroon die perfect in een modern huis zou passen. De moderne stijl is mede te danken aan de mix tussen een bloemenpatroon en Patchwork. Met dat laatste bedoelen we de vierkanten waardoor het lijkt alsof ze aan elkaar geweven zijn. Daarnaast liggen de bloemen niet netjes naast elkaar, maar is er vooral gedacht aan de kleurencombinatie. In zijn totaliteit is het vloerkleed schitterend om te aanschouwen en lijkt het net op een kunstwerk!

Balos Vintage

Vintage wilt zeggen dat het oud is, maar dat er een hernieuwde belangstelling naar een product is. Dat kunnen we zeker stellen als we kijken naar de Balos Vintage vloerkleed.  Het patroon valt onder een klassiek en nostalgisch design waarbij ze gebruik hebben gemaakt van een bloemenpatroon met in het midden een prachtige medaillon. Het doet een beetje denken aan onze Taj Mahal vloerkleden. Het kleurenpatroon verschilt van de klassieke vloerkleden en dat maakt van dit vloerkleed een vintage eyecatcher! Je kan kiezen uit een beige of bruine variant, beide zullen niet voor een ouderwetse stijl zorgen en zijn prachtig om in huis te hebben.

Aleria Modern

Het Aleria Modern vloerkleed lijkt eigenlijk alsof je naar een uitvergrootte bloemenfoto aan het kijken bent. Het zijn namelijk geen verschillende bloemen waar je naar kijkt, daardoor valt het allemaal mooi met elkaar samen. Daarnaast is er een wat grijsachtige filter overheen gedaan waardoor het een vintage look krijgt! Probeer er wel op te letten dat paars, blauw, wit en grijs koele kleuren zijn, je wilt namelijk wel de juiste evenwicht in huis hebben en geen koele kikker worden.

Adrasos Vintage zwart

Dit is het tweede Adrasos vloerkleed in dit rijtje, maar zeker niet over te slaan. In plaats van Patchwork zijn de ontwerpers met dit design meer richting het klassieke gegaan. In de hoeken en in het midden vind je een prachtige combinatie van verschillende kleuren bloemen, net zoals je van een klassiek vloerkleed gewend bent. De zwarte achtergrond zorgt ervoor dat de bloemen meer naar voren komen en dat maakt het echt een unieke design.

Zoals je hebt gezien zijn er prachtige bloemenpatronen die verre van ouderwets zijn en die je kamer echt een leuke draai kunnen geven.

27 Februari 2024
Vloerkleden en huisdieren
Lees artikel
13 Februari 2024
Vind het perfecte vloerkleed voor jouw donkere vloer!
Lees artikel
13 Februari 2024
Welk vloerkleed voor een lichte vloer?
Lees artikel